Petitie clubs in 1221 tegen verstedelijking

HILVERSUM Geen verstedelijking in 1221 en rond het Oosterspoorplein. Dat is de duidelijke boodschap van de Verenigde Bewonersorganisaties in Hilversum-Oost. Zij zijn een onlinepetitie gestart om een stevig signaal af te geven aan de gemeente.

Sinds vorige week staat dit verzoekschrift op petities.nl. Meer dan honderd inwoners hebben hun digitale handtekening achtergelaten. Zij zijn het eens met de lezing van de verenigde buurtorganisaties. Die vinden namelijk dat het college van burgemeester en wethouders van Hilversum zich niet houdt aan de eerder vastgelegde Gebiedsagenda 1221. Zij drukt met steun van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en de Regio Gooi en Vechtstreek de verstedelijkingsagenda in 1221 door en loopt daarmee vooruit op de uitkomsten van het nog te starten Hilversumbrede participatieproces met daarin de centrale vraag: wat voor Hilversum willen we zijn in 2040?

Lees op Extra: 'Oost is houding gemeente zat'


Wel onderzoek naar tunnel onder de hei

HILVERSUM Geen enkele partij heeft zich openlijk uitgesproken voor een tunnel onder de hei, maar de meerderheid van de gemeenteraad wil weten wat een onderzoek naar een mogelijke verbinding van de Larenseweg naar de Nieuwe Crailoseweg op papier betekent.

Dat bleek donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering, waar de Mobiliteitsvisie 2040 is behandeld. Een amendement van de SP om dit onderzoek en daarmee de komst van deze tunnel van 250 miljoen uit het stuk te halen, kreeg geen meerderheid.

Lees: 'Blijven zoeken naar oplossingen'