Bewoners van de Monseigneur van de Weteringstraat zaten woensdag om 12.00 uur op het terras.
Bewoners van de Monseigneur van de Weteringstraat zaten woensdag om 12.00 uur op het terras. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

'Er gaat echt niks boven het terras'

HILVERSUM Wie benieuwd was of het woensdagmiddag druk zou worden op de Hilversumse terrassen hoefde niet lang te wachten op een antwoord. Al voor 12.00 uur ontstonden er op verschillende plekken lange rijen.

Zo staan er bij MOUT bijvoorbeeld al rond 11.45 tientallen mensen in de rij alsof zij de nieuwe attractie in de Efteling gaan beleven, ziet ook eigenaar Jerry de Vries. "We zijn heel blij dat we weer wat kunnen doen, staan echt te trappelen. Dit is een mooie eerste stap."
Toch beseffen De Vries en ook andere horecaondernemers dat het op de IC's in de ziekenhuizen alarmfase 1 is. Benadrukt wordt door iedereen dan ook dat zij zich aan de maatregelen houden en zullen houden. De bezoekers van de verschillende terrassen lijken daar even niet aan te denken. Zij kunnen eindelijk weer even naar buiten, gezelligheid opzoeken. Op de verschillende terrassen op onder meer de Groest en het Wagenmakersplein zijn de terrassen vol.
Dat geldt ook voor het terras bij Puur Smaeck. Eigenaar Kees Verhoeff geeft toe dat hij vooraf zelfs wat zenuwachtig was en geeft aan voor de komende dagen vol te zitten. Op het terras zit op dat moment een groep bewoners van de Monseigneur van de Weteringstraat. Zij reserveerden een paar tafels zodra bekend was dat de terrassen open konden, vertelt Marco Altena. "Er gaat echt niks boven het terras."

Meer op www.gooieneembode.nl/extra