Arjan Vermeij is weer terug op de Hilversumse markt.
Arjan Vermeij is weer terug op de Hilversumse markt. Foto: Bastiaan Miché

Reuring is helemaal terug op complete Hilversumse markt

De food-kramen stonden er weliswaar al die tijd, maar nu er ook weer non-food wordt verkocht, is de Hilversumse markt weer compleet.

HILVERSUM Arjan Vermeij van David's Trend was woensdagmorgen al om 5.30 uur in zijn kraam vol met dameskleding te vinden. "Ik had gisteren nog een flinke borrel genomen om goed te kunnen slapen. Maar dat is niet gelukt."

Dolblij is ook deze verkoper dat hij na ruim vier maanden niks doen weer op het Marktplein bezoekers kan helpen (en geld kan verdienen). Dat laatste is ook wel nodig. Veel overheidssteun kreeg hij niet: "Als je vrouw werkt, krijg je een aanvulling", met daarbij een gezicht dat die aanvulling niet veel voorstelde."Maar dit is fantastisch. We zijn weer onder de mensen."
De sfeer zit er woensdagmorgen - natuurlijk ook door het mooie weer - goed in op het goedgevulde Marktplein. De bekende anderhalvemetervakken van vorig jaar zijn er niet overal meer. Wel geldt er een eenrichtingsroute, al is deze niet overal even duidelijk aangegeven. Het komt dus nog weleens voor dat mensen, zonder dat zij dit beseffen, tegen de stroom in lopen. Wel valt op dat veel mensen (buiten) een mondkapje dragen.
De verkopers van etenswaren stonden de voorbije maanden wel 'gewoon' op de markt. Maar ook zij zijn blij dat hun collega's terug zijn. Zo ook Joop Sjouwerman, een begrip als het gaat om groente en fruit: "De markt maak je met z'n allen."

Lees een uitgebreid verslag op www.gooieneembode.nl/extra