Thomas Martinus Johannes (Tom) van Eijden (77) is vooral bekend binnen de paardensport.
Thomas Martinus Johannes (Tom) van Eijden (77) is vooral bekend binnen de paardensport. Foto's: Studio Kastermans

Lintje voor acht Leden er twee Ridders

Door de coronamaat-regelen vond de jaarlijkse Lintjesregen niet plaats in de Burgerzaal van het Raadhuis. De gelukkigen werden bezocht.

HILVERSUM De voorbije dagen reikte loco-burgemeester Karin Walters (burgemeester Pieter Broertjes verblijft momenteel in het ziekenhuis) de koninklijke onderscheiding bij hen uit. Dit jaar zijn er in Hilversum acht Leden en twee Ridders in de Orde van Oranje-Nassau bijgekomen.

Eén van de Ridders is Alexander Constantijn Walraad (Alexander) graaf van Limburg Stirum (64). Hij heeft nog niet zo lang geleden afscheid genomen als eigenaar - en directeur van notariskantoor Van Limburg Stirum en in deze functie toonde altijd grote betrokkenheid voor de maatschappij en zijn medewerkers. Ook was onder meer hij mede-oprichter, vrijwilliger, adviseur fondsenwerving en van 1996 tot 2010 voorzitter van de Stichting ‘De Hof’, vrijwilliger bij de Ingeborg Douwes Stichting en bestuurslid van de Stichting Schoonoord.
De tweede Ridder is Thomas Martinus Johannes (Tom) van Eijden (77). Deze voormalig eigenaar van Bouwbedrijf van Eijden B.V. is vooral bekend binnen de paardensport. Naast zijn inzet voor drafcentrum Hilversum en vervolgens Alkmaar, is hij ook initiatiefnemer, organisator en eindverantwoordelijke van de jaarlijkse Grasbaankoers in de Hilversumse Meent. Om die reden kreeg hij in 2019 al de gemeentespeld uitgereikt.
Dan de Leden. Dat zijn allereerst Roeland Willem Cornelis (Roel) Blaak (81) voor zijn betrokkenheid binnen Golfclub ‘t Jagerspaadje en Hermanna Roelina (Herma) Bosma (68) als ‘onmisbaar lid' van - en voor de Protestantse Gemeente Hilversum. Bijzonder is ook dat een echtpaar allebei een lintje mag ontvangen. Maar in het geval van Stefanus Jacobus de Hiep (78) en Martha de Hiep - Turksma (74) kan het ook haast niet anders. Zij verrichten namelijk beiden dezelfde bijzondere verdiensten, namelijk het pleegouderschap voor een meervoudig beperkt meisje: Jasmin.
Verder ontvangt Christiana Costella (Christa) Streutker -Korpershoek (57) een onderscheiding. Zij is al jarenlang als vrijwilliger als betrokken bij de peuterspeelzaal. Ook tot Lid is benoemd Wilhelmina Jacoba Johanna (Wil) Drenth - Oorebeek (85), een ‘bevlogen' pastoraal medewerkster voor de Regenboogkerk. Ook zijn benoemd Helen Sluijter (51) voor haar vrijwillige werkzaamheden bij onder meer de brandweer en Theatergroep Fusie en tot slot Roland Willem (Roland) Kessel (61) van muziekvereniging Jong Beatrix.

Hermanna Roelina (Herma) Bosma.