Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe vorm van deelvervoer in Hilversum

HILVERSUM Meer vormen van deelvervoer. Het is een wezenlijk onderdeel van de Mobiliteitsvisie 2040, die recent door de meerderheid van de raad is aangenomen. Niet veel later staan de eerste honderd elektrische deelscooters in Hilversum.

De gemeente ziet de groene scooter als een alternatief voor een stadsritje met de auto. “Met het deelvervoer stimuleren we mensen om met duurzaam vervoer te reizen en de auto te laten staan”, meldt wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid en Parkeren. “Het elektrisch deelvervoer draagt bij aan het verduurzamen van het verkeer in Hilversum”, merkt zij verder nog op.
De deelscooters staan op meerdere plekken in Hilversum, zijn van GO Sharing en met een applicatie van het bedrijf te gebruiken. De scooters zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100 procent elektrisch. De accu’s van de deelscooters worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen en iedereen met een rijbewijs en de bijbehorende app kan erop rijden.
Het doel van GO Sharing, een start-up, is het veranderen van de manier van hoe we met vervoer omgaan. "Wij staan voor een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen”, zegt Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing. Meer weten? Kijk op www.hilversum.nl/deelscooters.


AH to go op het Media Park

HILVERSUM Een snelle boodschap doen op het Media Park. Het kan nu op het creatieve industrieterrein. Sinds maandag zijn de deuren van de AH to go op het Joop van den Endeplein open.

De bekende supermarktketen komt met een convenience store. Deze is op weekdagen van 8.00 tot 17.30 uur geopend voor alle ‘bewoners' en bezoekers van het Media Park, zo meldt de Albert Heijn.
Op het Media Park zelf zijn ze blij met deze toevoeging aan het voorzieningenniveau. "De vestiging van AH to go op het Media Park is een belangrijke stap in het uitbreiden van de voorzieningen op het Media Park en het versterken van de ontmoetings- en verblijfsfunctie”, meldt Tim Sleegers, directeur van Media Park Management. "Het is onderdeel van de bredere strategie om het Media Park verder te ontwikkelen tot een moderne, multifunctionele, innovatieve en bruisende mediahub.”