Deze speciale tegel ligt sinds maandagochtend voor de woning aan de Joop Stokkermansstraat.
Deze speciale tegel ligt sinds maandagochtend voor de woning aan de Joop Stokkermansstraat. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Nieuwe mijlpaal in Anna's Hoeve: driehonderdste woning opgeleverd

Alle bouwvelden zijn inmiddels vergeven en de plannen voor de overgebleven kavels zijn duidelijk. Anna's Hoeve is volop in ontwikkeling.

Vervolg van de voorpagina

Inmiddels zijn alle bouwvelden vergeven in Anna's Hoeve en is meer dan de helft van de woningen gerealiseerd. Hilversums nieuwste wijk verrijst gestaag. Maandag legde wethouder Arno Scheepers van Openbare Ruimte en Grondbeheer een herinneringsstoeptegel, want de driehonderdste woning is opgeleverd.

Dat deed hij maandagochtend samen met Ingrid Achterberg, die sinds 19 maart samen met Remko Hoetmer en hun kleine Hanna, woont aan de Joop Stokkermansstraat. Net zoals bij de oplevering van de honderdste en tweehonderdste woning werd de speciale tegel in de stoep voor het 'mijlpaalhuis' gelegd. In Anna's Hoeve komen in totaal 580 nieuwbouwwoningen. “Het is bijzonder om te zien hoe de nieuwste woonwijk van Hilversum zich in rap tempo ontwikkelt. Met deze driehonderdste woning zijn we al over de helft van het totaal aantal te bouwen huizen", aldus Scheeprs.

Het jonge gezin komt over uit Utrecht. Hier in Hilversum hebben ze het beste van twee werelden zo als Achterberg het verwoordt. De natuur is letterlijk in hun achtertuin, waar ze genieten van de rust en waar Hoetmer onder meer kan hardlopen. Daarnaast biedt Hilversum, zeker voor 'stadsmens' Achterberg, genoeg vertier met een bioscoop, een poppodium, terrassen en festivals in het centrum. "We hebben hier alle ruimte", glundert ze.

Het huis van Hoetmer en Achterberg behoort tot het project Bergh en Boszicht en valt binnen het bouwveld 4.5/4.6 van BAM Wonen. Dit project omvat in totaal 24 duurzame woningen: achttien rijwoningen aan de Minckelersstraat en Joop Stokkermansstraat en zes twee-onder-een-kapwoningen, die uitkijken over het park. De woningen zijn gebouwd in een jaren dertig architectuurstijl, met duurzame en onderhoudsarme materialen. Het regenwater van daken wordt geïnfiltreerd in een schelpenpakket dat is aangebracht onder de woning. Zo ontstaat een duurzame waterhuishouding.

Anna's Hoeve vordert gestaag. Op dit moment worden de laatste projecten voorbereid en gerealiseerd. Op bouwveld 4.3/4.4 is het bouwplan van de Alliantie met 64 sociale huurappartementen in uitvoering. De plannen voor de laatste bouwvelden zijn: 65 sociale huurappartementen Dudok Wonen (bouwveld 2.3a), 12 koopwoningen Bouwbedrijf Van Stiphout (bouwveld 2.3b), en ongeveer 90 middeldure huurappartementen de Alliantie (bouwveld 4.1/4.2) en 44 koopappartementen (bouwveld 5.2).

'Bijzonder om te zien hoe de nieuwste wijk zich ontwikkelt'
Bloemen voor de nieuwe bewoners.