Horecawens in of rond Anna's Hoeve

HILVERSUM Als het aan wethouder Arno Scheepers ligt, dan gaat Hilversum echt werk maken van het realiseren van wat horeca in of vlakbij Anna's Hoeve. Op dat gebied mag er in de jongste wijk van de mediastad wel wat gebeuren, meent de VVD'er.

Dat zei de wethouder Openbare Ruimte en Grondbeheer maandag bij het kleine feestje dat er was voor de oplevering van de driehonderdste woning in Anna's Hoeve aan de Joop Stokkermansstraat (meer daarover op pagina 9). Scheepers ziet hier een mooie, diverse wijk verrijzen. Daar is hij trots op en hij is blij met de snelle ontwikkeling van de nieuwe woonwijk in Oost.

Vanuit de politiek en ook vanuit bewoners van Anna's Hoeve sijpelen nog weleens geluiden naar buiten over het gebrek aan voorzieningen in de wijk. Op de vraag van deze krant of Scheepers dat ook zo ziet, is het antwoord: nee. Met een basisschool, een kinderopvang en sportfaciliteiten die volgens hem 'state of the art' zijn, is er een goede basis. Daarnaast zijn winkelcentrum Seinhorst en buurtsuper Attent op enkele minuten rijden van de wijk. Dat is heel acceptabel.

Wel voegt hij eraan toe dat hij graag aan de rand van Anna's Hoeve of in de wijk zelf wat horeca zou willen zien. Scheepers vindt dat de gemeente daar echt eens mee aan de slag moet. Sterker nog; meer horeca in heel Oost zien te realiseren is een aandachtspunt.