Priklocatie in Naarden nu ook in gebruik

HILVERSUM Naast Hilversum en Huizen heeft het Gooi nu een derde vaccinatielocatie. Maandag heeft Han ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren, de prikplek aan de IJsselmeerweg in Naarden (op de parkeerterrein P3 van Golfbaan Naarderbos) geopend.

In de 65 meter lange tent hoopt de GGD Gooi en Vechtstreek de komende periode vele duizenden mensen in te enten. De opbouw van de wachtruimte, administratie/registratiebalie, de priklijnen en de rustruimte hetzelfde als op de locaties in Hilversum (bij Pontmeyer) en Huizen (bij Koninklijke Visio). “De manier om uit de coronapandemie te geraken is vaccineren. Dat wordt nu met steeds meer vaart opgepakt, ook bij ons in de regio", aldus Ter Heegde maandag.


Bouw nieuwe Lelie moet in 2022 beginnen

HILVERSUM Het is alweer vier jaar terug dat buurthuis De Lelie door twee branden op één dag verloren ging. Wat wethouder Arno Scheepers betreft, duurt het allemaal lang en mag er meer vaart komen in de komst van het nieuwe multifunctionele gebouw.

Dat liet de wijkwethouder Zuid vorige week weten aan de Gooi en Eembode. Tot nu is er vooral veel gedoe geweest over de invulling van het nieuwe buurthuis. Naast een wijkcentrum is er plek voor de Paulusschool, Bink Kinderopvang en is nu duidelijk dat ook Jeugd en Gezin in het gebouw komt. Het is nu zaak het tempo erin te houden, vindt Scheepers.

Het is de bedoeling dat alle betrokken partijen in juni een samenwerkingsovereenkomst aangaan, waarna de architect - na een Europese aanbesteding - kan starten met het schetsontwerp. “Er is vertrouwen dat de bijgestelde projectorganisatie nu met volle vaart vooruit kan en we toewerken naar opening van het gebouw in het najaar van 2023”, aldus Scheepers. “Het is nu vier jaar na de brand en mijn geduld begint op te raken."

Lees hierover onder meer op Extra: School, kinderopvang, wijkcentrum én nu ook Jeugd & Gezin op plek De Lelie