Hilversummer 'slingert' door Terneuzen

HILVERSUM Een 34-jarige man uit Hilversum is afgelopen week in Terneuzen opgepakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij reed bovendien zonder geldig rijbewijs.

De man reed afgelopen week op de Tholensstraat in de Zeeuwse gemeente waarbij zijn slingerende rijgedrag de aandacht van surveillerende agenten trok. Ze gaven de man een stopteken, maar die negeerde dat en ging er met zijn auto vandoor. Even verderop reed de Hilversummer zich zelf klem in een doodlopende straat.
De politie laat weten dat de man vervolgens probeerde er te voet tussen uit te knijpen. Hij kon echter door een van de dienders naar de grond worden gewerkt en is aangehouden. “Op het politiebureau weigerde de verdachte mee te werken aan een drugs- en alcoholtest. Ook een bloedproef weigerde hij. Verder onderzoek wees uit dat de man zonder geldig rijbewijs had gereden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.”


BOB-H dient Wob-verzoek in

HILVERSUM Alle informatie over zes ontwikkellocaties in de buurt van het Connexxion-terrein moet boven water komen. Stichting Betrokken Omwonenden Busremise Hilversum, beter bekend als BOB-H, heeft een Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) ingediend bij de gemeente.

Bij de leden van de stichting overheerst het gevoel steeds achter de feiten aan te lopen. BOB-H-voorzitter Henri van IJken legt uit dat de gemeente kennelijk altijd een informatievoorsprong heeft, ook al is er geparticipeerd. Als voorbeeld noemt hij het participatieproces rondom het Bruisend Hart in Oost. De gemeente schotelde drie varianten voor, waarvan de variant 'plein' niet veel later de voorkeursvariant van het college van burgemeester en wethouders (B&W) bleek te zijn. Allemaal voorstellen waarin de nodige participanten niets terugzagen van hun ideeën en meningen.
Om dezelfde kennis te hebben als de gemeente wil BOB-H nu alle documenten op tafel hebben die betrekking hebben op zes ontwikkellocaties. Het gaat om de Swammerdamstraat, het Oosterspoorplein-Bruisend Hart, de sigarenfabriek, de Philipswinkel, het busremiseterrein en de Wybertjesfabriek, allemaal aan de Larenseweg.