Regionale GGD op weg naar prik nummer 100.000

HILVERSUM In hoeverre het een feestelijk moment zal worden, is nog even afwachten, maar de GGD Gooi en Vechtstreek verwacht wel eind deze week het honderdduizendste vaccin toe te dienen tegen Covid-19. Ook moet het priktempo er dan echt goed in zitten.

Inmiddels hebben medewerkers van de GGD Gooi en Vechtstreek binnen de drie locaties in deze regio (Huizen, Hilversum en Naarden) aan ruim 70.000 mensen de eerste vaccinatie gegeven. Daarvan hebben nu meer dan 27.000 mensen met twee prikken de vaccinaties afgerond. In totaal zijn er dus ongeveer 97.000 prikken gezet.
Het tempo met zo'n 2.000 vaccinaties per dag zit er dus al behoorlijk in en de verwachting is dat dit tempo na het weekend verder omhoog gaat. Het is de bedoeling dat er straks dagelijks 3.600 mensen worden gevaccineerd; per locatie 1.200. Op dit moment zijn mensen van geboortejaar 1965 aan de beurt om een vaccinatieafspraak te maken.

3 Besmettingen


Tafeltennissers schrijven geschiedenis

HILVERSUM Een mooier scenario was niet denkbaar voor TT Hilversum: in eigen huis voor het eerst nationaal kampioen worden. Vrijdag veroverde de ploeg de felbegeerde titel.

Hilversum was het hele Nederlands kampioenschap in het Tafeltenniscentrum aan de Vaartweg op Hemelvaartsdag en vrijdag vrijdag 14 mei oppermachtig. Uiteindelijk wist de ploeg van coach Bert Olofsen ook Hercules in de finale te verslaan. Het werd 3-1 en dat betekende een historisch moment voor de fusieclub.

Lees op Extra: Eerste nationale titel