Aantal nieuwe besmettingen daalt nu fors

Vervolg van de voorpagina

Terwijl het vaccinatietempo nu behoorlijk omhoog is gegaan, neemt het aantal nieuwe coronabesmettingen toch wel fors af. Afgelopen week waren er in 't Gooi en de Vechtstreek 303 nieuwe besmettingen, aldus de regionale GGD. Dat zijn er 125 minder dan een week eerder. Ook het aantal bezoekers van de twee teststraten in Hilversum en Huizen (3.295) was lager (vorige week 3.585). Het percentage bezoekers dat een positieve testuitslag kreeg, daalde eveneens: van 8,6 naar 7 procent.”
Een woordvoerder van de GGD is hoopvol gestemd, maar komt wel met de nuance dat het de voorbije weken vakantie en Hemelvaart was en mogelijk hierdoor minder mensen zich lieten testen. "Maar we lijken nu wel op een kantelpunt te zitten en hopen dat dit door gaat zetten."
Wat betreft het aantal inwoners van de regio dat aan het virus is overleden, is het allang niet meer zo dramatisch als begin dit jaar. Toen overleden er maandelijks vijftig mensen. Nu zijn sinds half maart dertien mensen aan corona overleden, meldt de GGD. De gemiddelde leeftijd van hen is 71. De jongste was 54, de oudste 79.
In Tergooi is er een lichte daling van het aantal coronapatiënten, al blijft het - met name op de intensive care - erg druk. Momenteel liggen er in het ziekenhuis zestien coronapatiënten waarvan zeven op die intensive care. En dus is het opschalen van de reguliere zorg nog ver weg. "De ‘kritiek planbare zorg', dus de zorg die binnen zes weken gedaan moet worden, kunnen we goed inplannen. Maar daar is dan ook alles mee gezegd”, aldus een woordvoerder.