Afbeelding
Foto:

Politie jaagt op bezorger van maaltijden

HILVERSUM De fietsende maaltijdbezorger die onlangs een 39-jarige vrouw in het centrum mishandelde, is nog altijd spoorloos. Wel meldden zich afgelopen drie week getuigen van het incident bij de politie.

Daarvan zijn er inmiddels twee zijn gehoord, meldt een woordvoerder. "Ook zijn er mogelijk camerabeelden die voor ons bruikbaar zijn. Dit heeft nog niet geleid tot een identificatie, maar we zijn een stap verder gekomen."
Afgelopen week kwam de politie met het bericht dat vrijdag 14 mei op de hoek van de Kampstraat en Spoorstraat een botsing ontstond tussen de vrouw en de bezorger. Hierdoor ontstond een discussie waarbij de jongen met zijn vuisten op het linkeroog en voorhoofd van het slachtoffer zou hebben geslagen. De vrouw kwam daarbij ten val.
Omstanders moesten de maaltijdbezorger van het slachtoffer af halen om deze mishandeling te stoppen. De dader ging er vervolgens snel vandoor. Het slachtoffer moest door haar verwondingen naar de huisarts. De maaltijdbezorger is een jongen van ongeveer 15 jaar oud. Hij heeft een licht getinte huidskleur en zwart opgeschoren haar. Hij droeg een oranje jas en bijbehorende tas op zijn rug. Hij fietste op een damesfiets met versnellingen.


En weer minder besmettingen

HILVERSUM De forse daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek, die vorige week werd ingezet, zet zich deze week voort. “We zijn het omslagpunt voorbij, de daling houdt aan.”

Dat zegt woordvoerder Jakolien Schreijenberg van de GGD Gooi en Vechtstreek. Afgelopen week ontvingen 205 inwoners van deze regio een positie testuitslag. Vorige week waren dat er nog 303 en de week daarvoor zelfs 428.

5 Vaccinaties