Hilversummer opgepakt voor drugshandel

HILVERSUM De politie heeft vorige week dinsdag in een pand aan de Nieuwe Havenweg een dertigjarige Hilversummer als verdachte aangehouden voor het stichten van een autobrand, drugshandel en het witwassen van geld. Dat maakte het politiekorps enkele dagen later pas wereldkundig.

In 2020 startte de politie een onderzoek naar een autobrand die in de vroege ochtend van 18 mei plaatsvond op het Hilversumse bedrijventerrein. Tijdens het onderzoek naar de verdachte kwamen gaandeweg meer verdenkingen aan het licht, waaronder de vermoedelijke handel in verdovende middelen en het witwassen van geld.
Vorige week donderdag, in alle vroegte, heeft de politie een inval gedaan op het industrieterrein, waarbij de dertigjarige man is opgepakt. Bij de verdachte is een hoeveelheid drugs aangetroffen, een verboden wapen en een som contant geld. Overigens bleek het bedrijfspand waar de Hilversummer is aangehouden illegaal te zijn omgeturnd in een woning. De gemeente onderzoekt nu de mogelijkheden de tot sluiting. De verdachte is gehoord. Het onderzoek naar deze zaak gaat verder, meldt het politiekorps.


Vertrek Dick Emmer naar Zwolle

HILVERSUM De gemeente moet op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris. De huidige secretaris, Dick Emmer, vertrekt in oktober naar Zwolle, zo heeft Hilversum woensdag bekend gemaakt.

Op 15 oktober gaat Emmer aan de slag in de hoofdstad van Overijssel. In de afgelopen vier jaar heeft Emmer voor Hilversum gewerkt. Eerder was hij wethouder in Zaanstad en algemeen directeur en gemeentesecretaris in Velsen.
"Met het vertrek van Dick Emmer nemen we afscheid van een professionele en betrokken gemeentesecretaris", zegt waarnemend burgemeester Charlie Aptroot, voorzitter van het college van burgemeester en wethouders. "Zijn inzet voor Hilversum en bijdrage aan het bestuurlijke en organisatorische proces waarderen we zeer. In de afgelopen jaren heeft hij met de organisatie goede stappen gezet in de verdere professionalisering. We hebben begrip voor zijn overstap naar Zwolle en we wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.”