Leon van Bourgonje namens De Eendracht (links) en Peter Bon van het MBO College.
Leon van Bourgonje namens De Eendracht (links) en Peter Bon van het MBO College. Foto: ROC van Amsterdam

Horeca-opleiding 'on the job'

HILVERSUM Restaurant De Eendracht - met onder meer vestigingen in Hilversum (voorheen De Jonge Haan), Blaricum en Weesp - en MBO College Hilversum slaan de handen ineen met de nieuwe horeca-opleiding ‘Hospitalitymedewerker on the job’. Deze start per 1 september 2021.

Studenten volgen de opleiding op de werkplek zelf zodat deze goed aansluit bij de praktijk. Het gaat om een gecombineerde niveau 2 opleiding tot Gastheer/-vrouw en Kok. Het is bij deze opleiding mogelijk om binnen anderhalf jaar twee diploma's te halen en daarna door te stromen naar niveau 3 ‘Allround Hospitality medewerker'.
De opleiding biedt een oplossing op de vraag van De Eendracht naar meer allround personeel en de vraag van studenten naar bredere opleidingen in de praktijk. Studenten krijgen geen les meer op school, maar op de werkvloer bij De Eendracht. Twee dagen per week is er theorieles in de vergaderruimte bij de Eendracht-locatie op de ‘s-Gravelandseweg in Hilversum. Praktijklessen en workshops worden aldaar gegeven door praktijkbegeleiders en docenten van MBO College Hilversum.
De drie andere dagen in de week vinden als stage op de werkvloer plaats in de Eendracht locaties in Abcoude, Blaricum, Hilversum, Maarssen en Weesp. Daar worden zij begeleid door medewerkers van De Eendracht, die hiervoor momenteel ook een scholingstraject volgen en allen hun leermeesterdiploma hebben. Ook is een praktijkopleider van school meerdere momenten per week in het bedrijf aanwezig voor ondersteuning op de werkvloer.
Zaterdag 29 mei is er voor mensen die interesse hebben in deze opleiding een Open Dag (met inachtneming van de coronaregels) op locatie De Eendracht Hilversum. Aanmelden kan bij h.kabel@rocva.nl ovv Open Dag De Eendracht On the Job.