Vierde nevenfunctie voor Kuipers

HILVERSUM Een nieuwe nevenfunctie voor wethouder Gerard Kuipers van onder meer Economie en Media. Hij treedt toe tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) van de ROM Regio Utrecht B.V.

Dat meldt het college van burgemeester en wethouders (B&W) in een brief aan de gemeenteraad. Nieuwe nevenfuncties horen ook kenbaar te worden gemaakt bij de politiek, zodat fracties eventueel bezwaar kunnen indienen. Fracties hebben nu nog een week de tijd om hun eventuele bedenkingen kenbaar te maken.
In het geval van Kuipers nu gaat het om een ambtsgebonden nevenfunctie. Ofwel: een bijbaan die hoort het wethouderschap. De burgemeester heeft hem een doorlopend volmacht gegeven om Hilversum hier te vertegenwoordigen. De wethouder van Financiën, Karin Walters, is aangewezen als zijn plaatsvervanger. “Dit is conform de aangepaste werkwijze gedragscode integriteit voor burgemeester en wethouders”, is te lezen in het korte schrijven.
Voor de Democraat is dit de vierde ambtsgebonden nevenfunctie. Bij Economic Board Utrecht is hij al lid van het domein Slim. Bij de in Hilversum veelbesproken Metropoolregio Amsterdam is de D66’er lid van het platform Economie en lid van de Regiegroep vanuit de Regio Gooi en Vechtstreek. Tot slot zit hij in de Raad van Advies van Stichting Stadsfonds Hilversum.


Tergooi: 'Gaat goede kant op'

Vervolg van de voorpagina

Ook in Tergooi nam het aantal coronapatiënten afgelopen week af. Momenteel staat de teller op tien. Daarvan liggen er nog wel zes op de intensive care. “Maar het gaat echt de goede kant op”, aldus woordvoerder Marthe Houpt, “vooral dus op de verpleegafdeling.”

Overigens is het aantal nieuwe coronabesmettingen wel iets gestegen, aldus de GGD. Heel dramatisch is die stijging (van 205 naar 217) niet. Het aantal mensen dat zich afgelopen week liet testen in de twee GGD-teststraten in deze regio op corona nam in vergelijking met de week ervoor iets toe: van 2.542 naar 2.675. Leuk nieuws kwam er deze week vanuit de teststraat op het Arenapark. Daar is namelijk een nestje met koolmeesjes ontdekt.