Onderzoek naar explosief bij Rembrandthof

HILVERSUM De politie is een onderzoek gestart naar het ‘mogelijk brandende voorwerp’ dat woensdagmorgen tegen de pui van de GGZ-instelling Rembrandthof is gegooid. De hoofdingang raakte daarbij behoorlijk beschadigd.

Verder zit de politie nog met veel vragen. Zo is volgens een woordvoerder nog onduidelijk wat er precies tegen het gebouw aan de Laan van Heelmeesters in Hilversum is gegooid. De forensische opsporing doet onderzoek. “Maar alle informatie is welkom.”
Het incident vond woensdag plaats rond 6.30 uur. Omwonden schrokken wakker van een flinke knal. Medewerkers ontdekten bij de ingang dat er iets was ontploft en hierdoor een brandje was ontstaan. Met brandblussers wisten zij het vuur te bestrijden. Enkelen van hen ademden daarbij rook in en zijn ter plaatse door de gearriveerde ambulancemedewerkers nagekeken. Niemand raakte verder gewond. De politie zette vervolgens de omgeving af met een lint en begon een buurtonderzoek. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.


Regionale GGD prikt flink door

HILVERSUM Het priktempo was de voorbije weken al flink opgevoerd en nu is het met zo’n 26.000 vaccinaties per week echt met volle kracht vooruit voor de GGD Gooi en Vechtstreek.

Medewerkers van de gezondheidsdienst binnen de drie vaccinatielocaties in deze regio verwelkomen dagelijks nu zo'n 1.200 mensen die zich willen laten vaccineren tegen het coronavirus. In Hilversum waren dat er afgelopen vrijdag zelfs 1.400”, zegt GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg. In totaal heeft de GGD in de regio Gooi en Vechtstreek tot nu toe aan 79.991 mensen de eerste vaccinatie gegeven. Hiernaast hebben 40.260 mensen de vaccinatie(s) afgerond.

3 Tergooi