Het bekende Hilversumse gebouw.
Het bekende Hilversumse gebouw. Foto: Beeld en Geluid

Beeld en Geluid blijf dicht, wel 'festivalrondleidingen'

HILVERSUM Vanwege de grootschalige verbouwing blijven de deuren van het museum van Beeld en Geluid nog wel even dicht. Andere musea kunnen en mogen wel weer open na nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen. Maar helemaal dicht blijft de toegangspoort aan de Media Parkboulevard niet.

Sterker nog, belangstellenden kunnen straks op plekken komen die normaliter niet voor de ogen van de bezoekers bedoeld zijn. Tijdens het Erfgoedfestival Gooi en Vecht is Beeld en Geluid namelijk te bezoeken. Tussen vrijdag 11 juni en donderdag 2 september vindt dit Gooise festival plaats. Op de vrijdag verzorgt Beeld en Geluid om 13.30 uur een rondleiding door het markante gebouw.
Of zoals de instelling het zelf zegt: ‘Ga op ontdekkingstocht en geniet van al het moois dat we te bieden hebben.' Dat is naar eigen zeggen spectaculaire architectuur, een blik achter deuren die normaal voor publiek gesloten blijven en een indruk van de enorme omvang van de media-historische collectie.

In het najaar van 2022 gaat het vernieuwde museum, een concept van museumontwikkelaar Pieter van der Heijden, weer open. Het gebouw aan de Media Parkboulevard 1 blijft toegankelijk als archief, bron van hergebruik en beschikbaarstelling, het onderwijs, de erfgoedsector, evenementen en kinderfeestjes.

De ‘festivalrondleidingen' kosten 2,50 euro per persoon. Tickets zijn online te reserveren.