Geldboete voor verwaarlozing van 25 konijnen

HILVERSUM Een 62-jarige Hilversummer is begin deze week veroordeeld tot een geldboete door de politierechter van de rechtbank Midden-Nederland. Vanwege het verwaarlozen van 25 van de 40 konijnen in zijn huis moet hij 250 euro betalen, waarvan 100 euro voorwaardelijk.

Volgens de rechtbank was er sprake van zeer vervuilde hokken en kooien, onvoldoende ventilatie en hadden de dieren geen hooi. Zo bleek tijdens een controle van de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Zij wierpen een blik in de woonkamer van de Hilversummer waar meerdere konijnenverblijven waren met in totaal 15 redelijk schone hokken en kooien. In de kamer ernaast stonden nog eens 25 verblijven, maar die waren erg vervuild. "Zo ligt er een dikke laag mest, is er geen (schone) bodembedekking aanwezig en hebben de dieren geen hooi. Daarnaast wordt de ruimte niet of nauwelijks geventileerd, waardoor er te weinig verse lucht binnenkomt en er een penetrante lucht hangt.”

2 In verzet


Automobilist twee keer gepakt in vier dagen

HILVERSUM Een 28-jarige man uit Wijdemeren heeft heel wat uit te leggen aan de rechter. De man werd vrijdag en maandag in Hilversum aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol en drugs achter het stuur zou hebben gezeten, terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd.

Dat maakte het Hilversumse politiekorps dinsdag wereldkundig. Enigszins verbaasd meldde Politie Hilversum op een van de eigen socialmediakanalen dat de man uit Wijdemeren in vier dagen tijd tweemaal voor hetzelfde vergrijp was aangehouden.

5 'Weigeren bloedproef'