'Weigeren van bloedproef is strafbaar'

Vervolg van de voorpagina

Agenten zagen de auto met daarin de man uit Wijdemeren rond 23.00 uur over de Vaartweg rijden in Hilversum. Opnieuw hadden de dienders het vermoeden dat de bestuurder achter het stuur zat terwijl hij alcohol en drugs had genuttigd. Omdat de automobilist de bloedproef weigerde, is dat niet duidelijk. Wel zegt de politie dat deze weigering wordt meegenomen in de tenlastelegging.

Afgelopen vrijdag liep dezelfde bestuurder al tegen de lamp voor hetzelfde vergrijp. Politie Hilversum maakte op 4 juni even na 19.30 uur bekend dat zij zojuist twee bestuurders hadden aangehouden die onder invloed van alcohol en drugs door Hilversum reden. “Een van hen reed bovendien met een ingevorderd rijbewijs”, aldus het korps. Dinsdag meldde zij dat het om dezelfde persoon ging.

“Bij drugsgebruik - en een combi met alcohol - moeten we altijd een bloedproef af laten nemen. Een van de bestuurders weigerde de bloedproef. Deze weigering is strafbaar”, merkte de Politie Hilversum vrijdag op.


Verspringers GAC schrijven geschiedenis

HILVERSUM De Gooise Atletiek Club (GAC) bestaat al bijna honderd jaar, maar nog nooit sprong een atlete van de Hilversumse vereniging met verspringen verder dan zes meter. Hoe bijzonder is het dan ook dat tijdens een wedstrijd op de baan op het Arenapark zaterdag drie atletes verder sprongen dan zes meter.

Sarah van Tuijl (18 jaar) sprong maar liefst 6,19 meter. De sprong was wel met te veel wind, waardoor deze poging helaas niet de boeken in gaat. Nele van den Broek (24 jaar) sprong naar 6,04 met wél een geldige wind. Dit was het gestelde doel voor dit seizoen. Myrte van der Schoot (17 jaar) sprong 6,17 met eveneens geldige wind. Met deze sprong staat zij derde op de ranglijst aller tijden onder 18. Verder heeft ze de limiet gesprongen voor het EK onder 20 in Talinn.

"Ik ben heel trots op deze meiden en dit belooft nog veel voor het komende atletiekseizoen”, aldus trainer Janet Hulshof. "Het geeft aan hoe hoog het niveau op dit moment is bij GAC", voegt ze toe.