Ward Reijmerink (links), Lars Koehoorn (midden) en Mitchell de Feijter produceerden de winnende inzending.
Ward Reijmerink (links), Lars Koehoorn (midden) en Mitchell de Feijter produceerden de winnende inzending. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversum heeft dan 'eindelijk' een eigen tune

Of de track net zo vaak te horen is als nu alle Oranjeliedjes is de vraag, maar de Hilversum Tune gaat de komende tijd vaak gedraaid worden.

HILVERSUM In de gemeente waar vele succesvolle tunes gemaakt zijn, was het volgens wethouder Gerard Kuipers (Cultuur en Media) een groot gebrek dat Hilversum geen eigen geluid had. Omdat we dit al in de verleden tijd schrijven, is daar verandering in gekomen. Sinds eind vorige week is daar de Hilversum Tune.

Het idee om Hilversum een eigen korte track te geven, komt van Hilversum Marketing. Eerder dit jaar schreef deze stichting een prijsvraag uit. De opdracht luidde: bedenk en produceer een muzikaal geluidsfragment dat symbool staat voor Hilversum. Hierop kwamen 31 inzendingen binnen. Een driekoppige jury met daarin Wilco Witte (directeur Poppodium de Vorstin), Rob Jager (Reaubeau) en Malik Berrabah (Wisseloord Studio’s) beslisten dat de inzending van drie studenten van de Wisseloord Academy de beste was van allemaal.
En daarom werden Ward Reijmerink, Lars Koehoorn en Mitchell de Feijter vrijdag in de bloemen en de schijnwerpers van de lokale pers gezet in het wereldberoemde onderkomen aan de Catharina van Renneslaan. Hun 44 seconden durende tune is authentiek, energiek en je hoort daar onder meer de bedrijvigheid en creativiteit van Hilversum in terug.

Lees de hele reportage op Extra: 'Hilversum was als de keizer zonder kleren. Nou ja, die hebben we nu aangekleed'