Politie krijgt drie tips na uitzending

Vervolg van de voorpagina

In de hoop op meer informatie besteedde de politie dinsdagavond extra aandacht aan de brand in een woning aan de Lutherhof in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Dat heeft tot woensdag 12.00 uur geleid tot drie tips, meldt een woordvoerder. Deze worden nader onderzocht.
De politie komt graag met mensen in contact die mogelijk iets denken te weten over het motief van deze brandstichtingen en intimidaties, de dader, mogelijk lopende conflicten of problemen in het verleden. Ook buurtbewoners die beschikken over bewakingsbeelden worden verzocht contact op te nemen.
Duidelijk is dat de bewoners meerdere keren zijn geïntimideerd. Het meest recente incident was een week voor de brand op donderdag 20 mei. Rond 1.00 uur 's nachts werd er een steen door hun woonkamerraam gegooid. Het is niet 100 procent zeker dat deze conflicten ook iets te maken hebben met de brandstichting, benadrukt de politie.


Weer minder besmettingen

HILVERSUM Het aantal coronabesmettingen in 't Gooi en de Vechtstreek is de afgelopen week opnieuw verder gedaald. Eindigde de teller vorige week nog op 217 positief testuitslagen in zeven dagen, nu zijn dat er 105.

Ook het aantal bezoekers aan de twee GGD-teststraten in de regio nam af ten opzichte van vorige week: van 2675 naar 1.873. In totaal heeft de GGD in de regio Gooi en Vechtstreek tot nu toe aan 98.015 mensen de eerste vaccinatie gegeven. Hiernaast hebben 56.794 mensen de vaccinatie(s) afgerond.
Ook goed nieuws kwam er deze week vanuitTergooi. Het ziekenhuis heeft de speciale covid-afdeling die was ingericht voor coronapatiënten gesloten. De aantallen dalen nu zo snel dat het centreren van deze zorg op één afdeling niet meer nodig is, luidt de uitleg vanuit het ziekenhuis. "Het is een mijlpaal dat wij nu door het dalend aantal besmettingen de cohort-afdeling kunnen sluiten”, aldus voorzitter Janneke Brink-Daamen van de raad van bestuur. Zij verwacht dat ook de covid-IC snel snel kan worden opgeheven. "Wij zijn trots op alle collega's die de afgelopen maanden keihard gewerkt hebben om alle covid-patiënten die aan ons werden toevertrouwd, op te vangen."