Zaterdag wordt de route gefietst.
Zaterdag wordt de route gefietst. Foto: Bob Wijburg

Fietstocht Gooische Moordenaar

HILVERSUM De fietstochten van Fietsgilde 't Gooi lagen door corona lange tijd stil, maar woensdag zijn de gidsen samen met enkele belangstellenden alweer op de fiets gestapt voor de bekende tocht langs de buitenplaatsen van 's-Graveland. Komende zaterdag echter staat er een nieuwe route op de agenda.

Vanaf de Kerkbrink start om 13.30 uur de middagtocht Gooische Moordenaar. Vervolgens fietsen de aanwezigen zo ongeveer de route van deze tram die destijds, wegens de vele ongevallen, in totaal aan 117 mensen het leven kostte.
Afgelopen week verkenden de gidsen van Fietsgilde 't Gooi - die tijdens een tocht van alles vertellen over de geschiedenis, cultuur en natuur van het gebied - al de route. Voorzitter Bob Wijburg van het fietsgilde gaf op de website van Gooi en Eembode Extra al aan uit te kijken naar het nieuwe seizoen.

Na de Gooische Moordenaar volgen nog de middagtochten Rondom Naarden, Grens Bussum, Drie Gooische Dorpen, Omroepgeschiedenis en Natuurbruggen. Het organiseren van dagtochten (van pakweg vijftig kilometer, inclusief lunch) zit er vanwege de coronamaatregelen nog niet in. Mogelijk volgen die later in de zomer. "Wij hebben tot en met 7 juli voorlopig alleen middagtochten gepland, om er weer even aan te wennen en omdat de horeca nog restricties heeft", is de uitleg van het fietsgilde.
Vanwege die maatregelen moeten belangstellenden zich ook vooraf aanmelden. Dat kan door een mail te sturen naar ans.vanstrien@telfort.nl en aangeven om welke tochten het gaat en met hoeveel personen. Mensen kunnen zich dus voor meerdere tochten aanmelden.
Deelname kost 3 euro per persoon. Kijk voor meer informatie op www.fietsgilde.nl.