Ook betaald parkeren op Albertus Perk

HILVERSUM Een dik jaar na de start van de proef met betaald parkeren in de Boomberg sluit een straat zich hierbij aan. Bewoners van de Albertus Perkstraat hebben bij de gemeente kenbaar gemaakt dat zij nu ook een ander parkeerregime willen.

Vanaf donderdag 1 juli geldt ook op bovengenoemde straat dat bezoekers geld moeten gooien in de parkeerautomaat en dat bewoners een vergunning moeten hebben (categorie Buitenschil Oost). Om precies te zijn gaat het om het gedeelte van de Albertus Perkstraat tussen de Zonnelaan en de Schuttersweg. Er zijn voldoende handtekeningen opgehaald in de straat om aan te kunnen sluiten.

De proef is ingegaan op 1 april 2020. Een deel van de Boomberg, dat mee wilde doen, sloot later aan. Dat ging vooral over straten in de buurt van Talpa Network aan de Bergweg. Uiteindelijk gingen de Bergweg, tussen de Schuttersweg en de Paulus van Loolaan, de Rijklaan, de Lambertus Hortensiuslaan en de Van Yssumlaan op 1 september mee. In de tussentijd moest wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid en Parkeren snel een probleem oplossen bij woonzorgcentrum Gooizicht. Vanwege de wijziging van het parkeerregime zouden bezoekers van het verpleeghuis zich blauw moeten betalen aan parkeergeld. In allerijl is toen geregeld dat er 65 bezoekersvergunningen en 5 mantelzorgvergunningen op het Gooizichtadres zijn afgegeven.


Klap uit het niets voor man met rollator

HILVERSUM Een 73-jarige Hilversummer is vrijdag bij de ingang van een supermarkt aan de Leeuwenstraat mishandeld. Uit het niets kreeg hij volgens de politie een klap in zijn gezicht.

De man, die zich met een rollator moet voortbewegen, was omstreeks 8.00 uur op weg naar de winkel toen hij plots van een vreemde zonder enige aanleiding een pets in het gelaat kreeg. Direct daarna is Hilversummer naar de dokter gegaan om zich te laten behandelen. Volgens de politie was het slachtoffer erg aangedaan. Onderzoek naar dit voorval loopt. Daarbij kan de politie nog wel wat hulp gebruiken van getuigen.