De overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque. Foto: Hilversum, Pas Op!

Subsidie voor in oorspronkelijke stijl vervangen dakpannen

HILVERSUM Erfgoedstichting Hilversum, Pas Op! ondersteunt financieel het behoud van het architectonisch karakter van enkele huizenblokken aan het zogeheten Plein Andriessen, het pleintje dat wordt gevormd door de kruising van de Huygensstraat, de Snelliuslaan en de Simon Stevinweg.

Vertegenwoordigers van de werkgroep Plein Andriessen kregen daarom afgelopen week een een subsidie uitgereikt voor het in de oorspronkelijke stijl vervangen van beschadigde dakpannen. Penningmeester Floris van der Pol van Hilversum, Pas Op! overhandigde symbolisch een cheque met daarop een bedrag van 1.740 euro aan de werkgroep, die bestaat uit eigenaren van de betrokken panden. "Het betreft een deel van de subsidie," meldt secretaris Bas Nieuwenhuijsen van de erfgoedstichting, "bestemd voor de daken van Snelliuslaan 2, 4 en 6. Andere daken ontvangen ook een subsidie, maar die zijn pas later aan de orde.”
De woningen zijn bijna een eeuw geleden, tussen 1925 en 1932, gebouwd. Daardoor is een deel van de dakpannen toe aan vervanging. Drie van de vijf huizenblokken zijn ontworpen door Nicolaas Andriessen (1892 - 1947), tussen 1922 en 1947 de vaste architect van Volkswoningbouwvereniging St. Joseph. De andere sluiten in stijl daarbij aan, zodat er een duidelijke eenheid is. Om dat beeld te behouden als herkenbaar stadsgezicht besloot Pas Op! eigenaren van de woningen subsidie te verlenen voor het in stijl vervangen van de dakpannen.