Groener 1221: ideeën delen bij Vonk in de Wijk

HILVERSUM Meer groen in het gebied is heel duidelijk de wens van bewoners in Oost. Dit uitgangspunt is dan ook opgenomen in de Gebiedsagenda 1221. Uiteraard kunnen bewoners zelf ook een handje helpen. In dat licht bezien is er zaterdag 19 juni een groene inspiratiemiddag bij broedplaats Vonk in de Wijk aan de Larenseweg 139.

De gemeente Hilversum en de provincie Noord-Holland willen inwoners stimuleren om hun wijk te vergroenen. Daar hebben zij budget voor vrijgemaakt. In dit geval gaat het om Hilversum-Oost, naar verluidt een van de meest versteende buurten van het land. Samen zorgen voor een groenere en aantrekkelijkere leefomgeving is het doel van het programma Groen Kapitaal in de Buurt.

Om aan te geven wat mogelijk is, is er zaterdag een zogeheten inspiratiebijeenkomst voor bewoners van 1221. Zo is er een lezing over Hilversum Tuinstad, een groene wandeling door de buurt met een wandelcoach, een kinderactiviteit en is het vooral de bedoeling dat de aanwezigen met ideeën komen voor hun buurt, die dan in een later stadium ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden.

Tussen 13.00 en 16.00 uur is Vonk in de Wijk het decor van deze inspiratiemiddag. Centrale vraag aan de bezoekers is: hoe is de buurt aantrekkelijker en groener te maken? De bijeenkomst bestaat uit drie verschillende onderdelen van allemaal 45 minuten. Deze beginnen om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Wie bij deze bijeenkomst aanwezig wil zijn, moet zich vanwege de geldende coronamaatregelen van tevoren aanmelden. Dat kan via hallo@vonkinindewijk.nl.