Afbeelding
Foto: André Verheul

Drankrijder met kinderen in auto betrapt

HILVERSUM Een 43-jarige man uit Hilversum zat afgelopen week met drank op achter het stuur en had bovendien twee kleine kinderen in de auto zitten. Dat meldt de politie Hilversum deze week. De agenten hebben naast proces-verbaal ook een zorgmelding gemaakt voor de kinderen.

De man viel door zijn slingerende rijgedrag op bij het Achterom. Op het politiebureau, waar de man een blaastest deed, bleek dat hij een alcoholpromillage had van 1 promille. Dat is twee keer de toegestane hoeveelheid.
Diezelfde avond betrapte de politie nog twee andere drankrijders in Hilversum. Zij reden rond op de inmiddels bekende groene deelscooters. Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Hilversum had een alcoholpromillage van 1,3. Dat is ruim boven de toegestane grens van 0,2 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
De andere bestuurder van de groene e-scooter maakte zich in eerste instantie nog snel uit de voeten op de Schoolstraat. Langs de Lijn wisten de agenten hem alsnog in de kraag te vatten. Daar is de 27-jarige man aangehouden. Uit de speekseltest testte hij positief op het gebruik van cannabis en de ademtest was positief op het gebruik van alcohol. Op het politiebureau volgde bloedafname.


Wolthers staat op 1 bij D66

HILVERSUM Maart lijkt nog heel ver weg. Achter de schermen echter zijn de politieke partijen al druk bezig met het opstellen van de verkiezingsprogramma’s en de kandidatenlijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bij D66 Hilversum weten ze al wie hun lijsttrekker wordt: Annette Wolthers.

Dat is deze week duidelijk geworden tijdens de lijsttrekkersverkiezing van de Hilversumse Democraten. Over de uitslag van deze stemronde van de leden bestaat geen onduidelijkheid. Wolthers kreeg een verpletterende meerderheid van maar liefst 97,2 procent van de stemmen. Dat is veel meer dan iets meer van de helft van de stemmen die nodig zijn om de nummer 1-positie op de lijst in te mogen nemen. Vier jaar terug was Wimar Jaeger de lijsttrekker van D66 Hilversum.
Wolthers is sinds 2018 wethouder in Hilversum en houdt zich onder meer bezig met Onderwijs en Bereikbaarheid en Parkeren.