Stekker al uit participatieproces

HILVERSUM De stopknop is al ingedrukt eigenlijk nog voordat het participatieproces over Hilversum 2040 is begonnen. De gemeente heeft beoordeeld dat de kwaliteit van het participatietraject niet goed genoeg is. De samenwerking met het externe onderzoeksbureau, dat de opdracht van Hilversum kreeg na aanbesteding, is beƫindigd.

Het gesprek met de stad, zoals dat steeds genoemd is, over hoe Hilversum er in 2040 uit moet zien, is op woensdag 9 juni begonnen. Wethouder Floris Voorink (Omgevingsvisie) liep die middag zelf met flyers over de markt en ging in gesprek met Hilversummers over het toekomstbeeld van Hilversum. Nog geen twee weken later is het al klaar. Mede door signalen uit de samenleving en een goed gesprek afgelopen vrijdag met vertegenwoordigers van Hilversum Omgevingsvisie Participatie 2040 (HOP2040), de club van 38 buurtverenigingen, is vrijdag besloten de stekker eruit te trekken en na de zomer een herstart te maken.

Begin maart ging de raad akkoord met het uitgebreide participatieproces als opmaat naar de Omgevingsvisie. De gemeente ging op zoek naar een bureau dat in deze tijd op een creatieve en zorgvuldige manier het participatietraject moest gaan begeleiden. De keuze viel op IDBVV (In-de-buurt-van-verbinding).

9 'Onvoldoende niveau'