Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum

Na vragen aan college opent PvdA meldpunt illegale verhuur

HILVERSUM Nog voordat het college van burgemeester en wethouders antwoord heeft gegeven op de woonsituatie van arbeidsmigranten in Hilversum pakt de fractie van de PvdA door. Zij heeft een meldpunt illegale verhuur geopend.

PvdA-commissielid Joop Lahaise slingerde vorige week de discussie aan in Hilversum over de situatie van de arbeidsmigranten. Juist om toestanden te voorkomen, zoals recentelijk in de Haagse Schilderswijk, stelde hij artikel 41-vragen aan het college. Op zijn initiatief vraagt de fractie mede-Hilversummers nu om te helpen illegale verhuur tegen te gaan. Daarom heeft zij een meldpunt geopend op de website van de partij.
"Misschien vraagt u zich weleens af: hoe krijg je al die mensen in zo'n kleine woning?”, leiden de sociaaldemocraten hun betoog in. "U kent de woning, want u woont er zowat naast en misschien kent u het antwoord ook al: illegale kamerverhuur: met z'n tweeën op de kinderkamer, vier in de slaapkamer en nog eens vier in de woonkamer. Met wat stapelbedden kom je ver. Wat geeft het?, denkt u wellicht. Totdat u beseft hoe brandgevaarlijk zo'n pand is, en dat daar mensen dubbel worden uitgemolken. Door hun baas of uitzendbureau én door de huisjesmelker, die ene ‘buurman' die u nog nooit heeft ontmoet”, luidt het vervolg.
Het meldpunt moet een extra steuntje zijn in de rug van het college. De PvdA hoopt zo een handje te helpen. Wie vermoedens heeft van illegale verhuur kan dat via het onlineformulier op de PvdA-website melden.