'Maak analyse van kruispunt bij Ehrlichstraat'

HILVERSUM Als het aan Hart voor Hilversum ligt dan maakt de gemeente snel een analyse of scan van het kruispunt Ehrlichstraat - Lorentzweg. De partij kaart overigens net zoals coalitiegenoot de fietsveiligheid in Hilversum en in het specifiek deze kruising in Oost aan bij verkeerswethouder Annette Wolthers.

Dat deze kruising in het bijzonder wordt genoemd, heeft alles te maken met het ongeluk dat woensdagmiddag 9 juni plaatsvond. Een 38-jarige automobilist, die vanuit de Beatrixtunnel richting Jan van der Heijdenstraat kwam, reed een 17-jarige fietsster aan. Het meisje, dat overstak van de Ehrlichstraat-Kleine Drift naar de Lorentzweg, raakte zwaargewond.
Vrijwel direct kwam er - vooral op social media - een storm aan reacties. Hieruit bleek dat dit stuk in Hilversum als een racebaan en als onveilig wordt ervaren. Beide fracties willen vanavond tijdens het vragenhalfuurtje van de D66-wethouder weten welke mogelijkheden er zijn om versneld maatregelen te nemen op het gebied van fietsveiligheid en deze kruising in het bijzonder.


Fietsstalling Stationsplein sluit 28 juni

HILVERSUM Een week respijt voor de Hilversummers die hun fiets stallen op het Stationsplein. Eigenlijk zou deze voorziening afgelopen maandag al buiten gebruik zijn, maar omdat daar niet voldoende gehoor aan is gegeven, gaat de stalling maandag 28 juni dicht.

Dat meldt de gemeente nu. De stalling verdwijnt in verband met de vernieuwing van het stationsgebied. Vanaf komende maandag zullen de fietsen die er nog staan, verwijderd worden. Fietsparkeren kan dan bijvoorbeeld op het Oosterspoorplein of langs het spoor aan de Stationsstraat.