Tergooi.
Tergooi. Foto: Albert van der Linden

Nog één coronapatiënt op IC Tergooi

HILVERSUM Rustig is het allesbehalve in Tergooi, maar fijn is het wel dat er nog maar één coronapatiënt op de intensive-care-afdeling van het Hilversumse ziekenhuis ligt. Het betekent ook dat men volop bezig is met het opschalen van de reguliere zorg.

Eind deze maand - ergens volgende week dus al - verwacht Tergooi weer op 100 procent van die reguliere zorg te zitten, vertelt woordvoerder Wencke Fassbender. Dat dit niet nu al kan, heeft vooral te maken met beschikbare capaciteit en vakanties.
Binnen Tergooi geldt nog altijd de bezoekersregeling van één bezoeker per patiënt. Fassbender verwacht dat begin juli - mits de coronacijfers niet weer omhoog gaan - ook op dat punt versoepeld wordt. "Dat geldt dan zowel voor het wel of niet dragen van een mondkapje als het aantal bezoekers. We volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM.”
Ondertussen is het aantal nieuwe besmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek wel weer licht gestegen. Stond de teller vorige week na zeven dagen op 82 nieuwe coronabesmettingen, nu zijn dat er 103. Woordvoerder Jakolien Schreijenberg van de GGD Gooi en Vechtstreek denkt dat dit vooral komt door de tientallen eindexamenleerlingen die zijn teruggekomen van vakantie en corona hebben meegenomen. Wel is deze regio, doorgaans toch het toonbeeld van het landelijk gemiddelde, een uitzondering. Landelijk is het aantal nieuwe coronabesmettingen juist gedaald. De zogeheten Delta-variant van het coronavirus, die nu ook in Nederland aan een opmars bezig is, is voor zover bekend nog niet in deze regio gesignaleerd.
Wel gaat het vaccineren in hoog tempo door. Dinsdag zette de regionale GGD de 200.000ste prik.

De laatste stand over corona op gooieneembode.nl/extra