Aan tafel bij Lisette-Anne op vrijdag 2 juli.
Aan tafel bij Lisette-Anne op vrijdag 2 juli. Foto: Pixabay

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor eventueel navraag bij de aanbieder.

Vrijdag 2 juli

Costerustuin

Zonnelaan 4-Z

De Costerustuin is een historische botanische tuin. Botanisch omdat er vooral oorspronkelijke – in de natuur voorkomende – planten staan. Daarnaast zijn de planten niet naar kleur of bloeitijd gerangschikt, maar staan planten van één plantenfamilie bij elkaar. De tuin is nu en de komende maanden op zijn mooist. Dagelijks geopend.

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Het Verkeershuisje van Dudok. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag open. Informatie over de tentoonstellingen, aanschaf van de tickets en de tijdsloten is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Yoga4Parkinson

13.30 uur | Yogacentrum Ananda

Heb je parkinson of een soortgelijke ziekte? Kom dan yoga beoefenen in de wekelijkse lessen Yoga4Parkinson, Hatha yoga en mindfulness, uitgaande van ieders mogelijkheden. Gegeven door een ervaren en gediplomeerd yogadocente.

Meentwerf eetcafé

17.00 uur | Meentwerf

Heerlijk werelds vegetarisch eten, vers bereid door lokale koks. Op vrijdag van 17.00 tot 20.30 uur. In de Hilversumse Meent, op terras of binnen. Wekelijks een ander menu, van € 3,50 - € 15,-. Zie meentwerf.nl. Aanmelden via smullen@meentwerf.nl.

Aan tafel bij Lisette-Anne

18.00 uur | Praktijk LAV

Een spirituele, meditatieve avond waarbij je óók nog een maaltijd krijgt. Vanwege allerlei regels kan ik niet zeggen: eten bij Lisette-Anne mét workshop. Dus is het een spirituele workshop met uitleg over minder gewenste kruiden.

Zaterdag 3 juli

Nordic walking

9.00 uur | Gooise Atletiek Club

De Gooise Atletiek Club organiseert een basiscursus nordic walking voor beginners. Zaterdagochtend van 9.00 tot ca.10.30 uur. Kosten € 30,-. Interesse of aanmelden: nw@gach.nl.

Kunstroute Ankeveen

10.00 uur | Theater De Dillewijn

Een kunstroute door Ankeveen onder de naam UN!OCKED Kunst. Startpunt Theater de Dillewijn, waar u een routebeschrijving kunt halen en vervolgens wandelend of met de fiets langs werk van twintig kunstenaars gaat. Gratis toegang.

Zondag 4 juli

Fietstocht

14.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Een verrassende tocht langs Hilversumse monumenten uit het Interbellum. Eerste deel langs werken van Dudok en het tweede deel naar voormalig sanatorium Zonnestraal. Voor informatie en aanmeldingen: www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Tuinconcerten

15.00 uur | Huisconcert

Tuinconcerten, Javalaan 31 Hilversum. Op 4 en 18 juli om 15.00 uur. Ook in augustus en september staan nog concerten op de planning. Info: www.henkvanzonneveld.nl

Maandag 5 juli

Outdoorzumba

19.30 uur | SBO Annie M G Schmidt

Een uur lang buiten zumba met Virginia. Voor vragen of aanmeldingen: virginia@instructor.net of bel: 0646318268.

Dinsdag 6 juli

Tacoyo Hilversum

19.00 uur | buiten

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Een tacoyoles duurt ongeveer 75 minuten. Meld je aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Bezinningsbijeenkomst

20.00 uur | Rozenkruis Centrum Hilversum

Het Rozenkruis organiseert een bezinningsbijeenkomst getiteld: 'Rumi's vier stadia op het Pad'. Adres: Koninginneweg 41 Hilversum. Aanmelden verplicht via www.rozenkruis.nl/hilversum. Info: 023-5186185.

Woensdag 7 juli

Clubritten

19.00 uur | Clubhuis GWC
de Adelaar

Heb je ook tijdens de lockdown het wielrennen ontdekt? Lekker op de fiets naar buiten in je eigen omgeving. Maar ben je het alleen fietsen een beetje zat? Kom bij de toerafdeling van GWC de Adelaar fietsen.

Donderdag 8 juli

Tacoyo Hilversum

19.00 uur | buiten

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Een tacoyoles duurt ongeveer 75 minuten. Meld je aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Vrijdag 9 juli

Architectuurwandeling

11.00 uur | Restaurant Parc

De Bloemenbuurt lijkt een gewone buurt in Hilversum. Wat niet veel mensen weten, is dat dit de eerste wijk met sociale woningbouw is die in opdracht van een gemeente is ontwikkeld. Zie voor aanmelden: www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Eén ticket geeft toegang tot vier tentoonstellingen. Informatie over de tentoonstellingen: www.dudokarchitectuurcentrum.nl.


Tacoyo Hilversum, elke dinsdag en donderdag.