Zondag werd de vlag gehesen.
Zondag werd de vlag gehesen. Foto: Linda Tuithof

Golfclub ‘t Jagerspaadje 40 jaar

HILVERSUM Golfclub ‘t Jagerspaadje viert dit jaar het veertigjarig bestaan. Afgelopen zondag hesen drie leden van het eerste uur, Victoria Bisschop van Tuinen, Rob Weermeijer en Feije Jaski, de lustrumvlag. 

Het ontstaan van de club, die nu zo'n 400 vooral oudere leden telt, vond plaats in 1981 aan het Jagerspaadje, op de grens van Hilversum en Nieuw Loosdrecht en verhuisde enkele jaren later - na enig gedoe met de andere verenigingen daar - naar de Beresteinseweg. Natuurmonumenten bleek in die tijd over de Corverskuil tussen 's-Graveland en Hilversum te beschikken en zij nodigde de golfclub uit om daar ook te komen spelen.
Daar speelden ook de korfbalverenigingen Excelsior en De Zwaluwen. Maar het klikte tussen de drie verenigingen, zeker na een fusie van de twee korfbalverenigingen tot De Corvers.
GC ‘t Jagerspaadje kon zonder probleem ook gebruikmaken van het clubhuis. Met veel hulp van de leden werd een 9-holesbaan gecreëerd (6 x par 3 en 3 x par 4). Er kwam een baancommissie om zo veel mogelijk baanwerk en onderhoud met eigen leden uit te voeren. In 2008 echter, kwam de mededeling van de gemeente Hilversum dat het huurcontract met Natuurmonumenten in 2018 zou worden beëindigd, hetgeen het einde van sportactiviteiten in de Corverskuil zou kunnen betekenen. Uiteindelijk gingen beide verenigingen met Natuurmonumenten om de tafel en dat leidde in 2012 tot een 30-jarig erfpachtcontract van de Golfclub met Natuurmonumenten.
Dit jaar bestaat GC 't Jagerspaadje dus 40 jaar en is geworden tot een enthousiaste golfclub waar tot op de dag van vandaag alle werkzaamheden en activiteiten door de leden zelf worden uitgevoerd.

Meer hierover, zie Gooieneembode.nl/extra