Hilversumse link met De Kwakel-zaak

HILVERSUM Er blijkt een Hilversumse link te zijn met de enorme vondst cocaïne en geld in een woonboerderij in De Kwakel. Een van de twee verdachten is een 29-jarige man uit Hilversum, zo blijkt uit de berichtgeving van de politie.

Vorige week vond rechercheafdeling FINEC (Financieel Economische Criminaliteit) van de politie Eenheid Amsterdam in het woonhuis meerdere voertuigen en in totaal 2.993 kilo cocaïne. Dat is een geschatte straatwaarde van 195 miljoen euro. En dat was nog niet alles, want in diverse tassen is 11,3 miljoen euro aan cash geld gevonden.
Verder vonden de agenten in het pand zes (hand)vuurwapens, dempers, munitie en geldtelmachines. Ook trof de politie een keur aan luxegoederen aan, zoals flessen drank met een waarde van duizenden euro’s per fles, een luxe boek van zo’n 12.500 euro en een dure oldtimer. Op meerdere goederen is beslag gelegd.

In de woning, waar niemand staat ingeschreven, is een 54-jarige man aangehouden. Later volgde de arrestatie van de Hilversummer. Dat gebeurde in Aalsmeer waar de agenten hem troffen in een auto. De politie meldt dat er in het kader van het onderzoek een huiszoeking is gedaan op een adres in Hilversum. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel in verdovende middelen.


Versoepelingen in Tergooi

Vervolg van de voorpagina

De verdere versoepelingen van afgelopen weekend - het weer bijna teruggaan naar normaal - is ook voor Tergooi reden om de eerste versoepelingen aan te kondigen. Zo vervalt de verplichting om een mondkapje te dragen en kunnen patiënten dagelijks tussen 14.00 en 19.00 uur twee bezoekers ontvangen. 

Het ziekenhuis is blij om deze versoepelingen te kunnen aankondigen, echter dit gaat gecontroleerd. Het advies is wel er een te dragen binnen de muren van Tergooi omdat het lastig is 1,5 meter afstand tot andere patiënten en bezoekers te houden. Op meerdere plekken bij de ingang, aanmeldzuilen en balies van poliklinieken worden daarom mondkapjes aangeboden. Bij afspraken blijft het advies zo veel mogelijk alleen te komen.