Foto is ter illustratie.
Foto is ter illustratie. Foto: Bastiaan Miché

Vier jongeren opgepakt tijdens eerste stapavond

HILVERSUM De eerste echte stapavond sinds de lockdown is voor vier jongeren geëindigd in het politiebureau aan de Bonairelaan. Zij werden aangehouden voor ordeverstoring. 

Dat meldt de Politie Hilversum op social media. Was het vrijdag nog erg rustig op de Groest en zorgden vooral de feestjes bij de mensen thuis voor de nodige overlast, zaterdag was het ‘s nachts een stuk drukker in het centrum. “Lange rijen wachtenden op straat en veel blije stappers die eindelijk weer (of voor het eerst) van de gastvrijheid van de horeca konden genieten. Daar doen we het voor”, aldus de politie.
Een enkeling kon nog niet omgaan met alle veranderingen, mogelijk ook wel door te veel drankgebruik. Dat trok vervolgens een hoop publiek. “We snappen dat het wennen is”, vervolgt de politie. “Een opstootje leverde een hoop kijkers op, wat het werk van de collega’s er even niet makkelijker op maakte. Vier jongeren werden uiteindelijk aangehouden."


Forse daling besmettingen

HILVERSUM Even was er in ‘t Gooi en de Vechtstreek een stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen; met name door eindexamenleerlingen die na een vakantie in het buitenland corona mee naar huis namen. Maar nu zet de daling van begin juni zich verder voort.

De afgelopen zeven dagen kregen 67 inwoners van deze regio een positieve testuitslag. Vorige week waren dat er nog 103. Opvallend: vanaf 65 jaar zijn er zelfs nul nieuwe besmettingen, vertelt GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg. De meeste nieuwe besmettingen zitten in de leeftijdsgroepen 10 tot en met 14 jaar en 15 tot en met 19 jaar. Wel is ook in deze regio de delta-variant gesignaleerd, onder meer op een basisschool ergens in deze regio.

5 Versoepelingen Tergooi