'Wat nou oud?' zondag 11 juli door Theater Kleintje Kunst.
'Wat nou oud?' zondag 11 juli door Theater Kleintje Kunst.

Vrijdag 9 juli

Costerustuin

Zonnelaan 4-Z

De Costerustuin is een historische botanische tuin. Botanisch omdat er vooral oorspronkelijke – in de natuur voorkomende – planten staan. Daarnaast zijn de planten niet naar kleur of bloeitijd gerangschikt, maar staan planten van één plantenfamilie bij elkaar. De tuin is nu en de komende maanden op zijn mooist. Dagelijks geopend.

Beiaardconcert

11.00 uur | Raadhuis Hilversum

Wim Ruitenbeek bespeelt het carillon ter gelegenheid van de 40e sterfdag van componist Oscar van Hemel: Variaties op een sneeuwwit vogeltje, Klompendans, Suite In memoriam Claude Debussy. Meer informatie www.oscarvanhemel.nl.

Architectuurwandeling 

11.00 uur | Restaurant Parc

De Bloemenbuurt lijkt een gewone buurt in Hilversum. Wat niet veel mensen weten, is dat dit de eerste wijk met sociale woningbouw is, die in opdracht van een gemeente is ontwikkeld. Zie voor aanmelden: www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Het Verkeershuisje van Dudok. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag open. Informatie over de tentoonstellingen, aanschaf van de tickets en de tijdsloten is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Yoga4Parkinson

13.30 uur | Yogacentrum Ananda

Heb je parkinson of een soortgelijke ziekte? Kom dan yoga beoefenen in de wekelijkse lessen Yoga4Parkinson, Hatha yoga en mindfulness, uitgaande van ieders mogelijkheden. Gegeven door een ervaren en gediplomeerd yogadocente.

Meentwerf eetcafé

17.00 uur | Meentwerf

Heerlijk werelds vegetarisch eten, vers bereid door lokale koks. Op vrijdag van 17.00 tot 20.30 uur. In de Hilversumse Meent, op terras of binnen. Wekelijks een ander menu, van € 3,50 - € 15,-. Zie meentwerf.nl. Aanmelden via smullen@meentwerf.nl.

Aan tafel bij Lisette-Anne

18.00 uur | Praktijk LAV

Een spirituele, meditatieve avond waarbij je óók nog een maaltijd krijgt. Vanwege allerlei regels kan ik niet zeggen: eten bij Lisette-Anne mét workshop. Dus is het een spirituele workshop met uitleg over minder gewenste kruiden.

Zaterdag 10 juli

Vituskerk open 

14.00 uur | Vituskerk Hilversum

Vanaf nu tot eind oktober zal de rooms-katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

Zondag 11 juli

Fietstocht 

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt de dagtocht 'Nieuwe Hollandse Waterlinie'. Vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum bij het Museum. Kosten drie euro per persoon. Voor meer informatie zie www.fietsgilde.nl.

‘Wat nou oud?'

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Een tragikomedie met vrolijke, licht bijtende, maar ook cynische noten. Deze succesvolle en humoristische toneelvoorstelling gaat over twee gepensioneerde acteurs die nog één keer gevraagd worden een optreden te verzorgen in een succesvolle, snelle talkshow die dagelijks op de buis te zien is. De twee heren hopen eindelijk het succes en de waardering te krijgen die in het verleden nooit voor hen was weggelegd. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com. 

Dinsdag 13 juli

Pilates bij ziekte en herstel

14.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Pilates bij ziekte en herstel. Begeleid door een ervaren pilatesdocent. Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur. Info/aanmelden: viore.org/agenda of aanmelden@viore.org of 035-6853532. 

Woensdag 14 juli

Fietstocht 

10.00 uur | Kerkbrink Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt de dagtocht 'Sporen uit het Verleden'. Vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum bij het Museum. Voor meer informatie zie
www.fietsgilde.nl.

Clubritten

19.00 uur | GWC de Adelaar

Heb je ook tijdens de lockdown het wielrennen ontdekt? Lekker op de fiets naar buiten in je eigen omgeving. Maar ben je het alleen fietsen een beetje zat. Kom op woensdagavond bij de toerafdeling van GWC de Adelaar fietsen.

Zomeravondconcert

19.30 uur | Heilig Hartkerk

Unieke reeks zomeravondconcerten worden verzorgd door afgestudeerde musici van het Utrechts Conservatorium onder leiding van Hester Westra. Met Barok van Telemann en Ierse muziek zal deze reeks geopend worden.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.