Vanessa Vos en Marco Witkamp.
Vanessa Vos en Marco Witkamp. Foto: Opsporing Verzocht

Jongen opgepakt voor fatale brand

HILVERSUM Een 17-jarige jongen uit Hilversum is dinsdag opgepakt voor de fatale brand in een woning aan de Lutherhof in de wijk Kerkelanden. Bij de brand kwamen de twee bewoners, Vanessa Vos (48) en Marco Witkamp (49), om het leven. 

De fatale brand vond plaats in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei. Hoewel hulpdiensten die nacht snel ter plaatse kwamen en het echtpaar konden bevrijden, zijn zowel de vrouw als de man later overleden in het ziekenhuis. Vanessa Vos en Marco Witkamp woonden al 24 jaar aan de Lutherhof, waarvan acht jaar als echtpaar.
Diezelfde dag al was duidelijk dat er sprake was van brandstichting. Ook besteedde de politie aandacht aan de zaak in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Daarin werd verteld dat het stel al voor de brand meerdere malen was geïntimideerd, waarbij de woning was bekogeld met eieren en stenen. Ook is er in het verleden een dode rat voor hun voordeur gelegd. De uitzending leverde uiteindelijk tien tips op voor de politie.
Onduidelijk is of één van die tips heeft geleid tot de arrestatie van de 17-jarige Hilversummer. Ook blijft het de vraag of er een link is tussen de pesterijen en de brand. Wel is bekend dat de jongen dinsdagmorgen rond 6.00 uur is opgepakt en momenteel in alle beperkingen zit. "Het onderzoek gaat in volle gang door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten", aldus de politie.

Afbeelding