Er zijn meerdere auto's in beslag genomen.
Er zijn meerdere auto's in beslag genomen. Foto: Bastiaan Miché

Invallen en arrestaties tijdens actie tegen ondermijning

Tijdens een grote politieactie tegen ondermijning dinsdag zijn onder meer invallen gedaan in Hilversum. Uiteindelijk zijn zes mannen opgepakt.

HILVERSUM De grootschalige ondermijningsactie was gericht op een criminele organisatie die zich bezighield met het bedrijfsmatig opzetten van hennepkwekerijen. De opsporingsteams betraden woningen en loodsen in Hilversum, Laren, Amersfoort, Soesterberg en Zaandam.

In Hilversum waren er invallen in panden aan de Graaf Wichmanstraat en Koomanstraat. De politie ontdekte verder in Zaandam een volledig operationele kwekerij met 450 planten. In een loods in Soesterberg troffen agenten attributen en groeimiddelen aan voor het professioneel opzetten van hennepkwekerijen. Tijdens de invallen zijn zes verdachten uit de genoemde gemeenten aangehouden en ingesloten. Het gaat hierbij om mannen tussen 22 en 52 jaar. Er is beslag gelegd op onder andere geld, meerdere auto's en exclusieve horloges. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere arrestaties niet uit.
Daarnaast benadrukt de politie dat drugsproductie en -handel allerlei ondermijnende criminaliteit in de wijken met zich meebrengen. "Dit uit zich in onder andere bedreigingen, witwassen en geweld tot en met liquidaties. Deze onderwereld maakt gebruik van legale organisaties, bedrijven en voorzieningen en dat noemen we ondermijning. Wij werken er samen met de gemeente en andere organisaties hard aan om de drugshandel te remmen en ook te voorkomen dat jongeren de zware criminaliteit in worden getrokken."