Juf Carry kreeg maandag een feestelijk afscheid.
Juf Carry kreeg maandag een feestelijk afscheid. Foto: Bastiaan Miché

Afscheid van vrolijke kleuterjuf Carry

HILVERSUM Een feestje had Carry Knopperts wel verwacht, maar al het gezang van de leerlingen van de Augustinusschool speciaal voor haar was voor de Hilversumse toch wel overweldigend. “Ik ga dit zo missen. De kinderen. Het werken, spelen en zingen.”

Maar liefst 45 jaar was juf Carry werkzaam binnen de basisschool in Kerkelanden, tevens de buurt waar zij woont. Na de zomervakantie echter keert de 65-jarige Hilversumse niet meer terug. Met veel gezang en cadeaus namen de 253 leerlingen van de school maandagmorgen officieel afscheid van haar.
Ook directeur Vincent Blokker van de Augustinusschool zal zijn medewerker, ‘die altijd klaar staat voor haar collega’s’, missen. “De afgelopen 45 jaar heeft juf Carry met veel plezier lesgegeven in de verschillende groepen bij ons op school”, zegt hij. “De laatste jaren heeft zij vooral met veel liefde de kinderen van groep 1 en 2 begeleid bij hun eerste stappen op de Augustinusschool. Er zijn nu veel ouders die hun kinderen komen brengen bij juf Carry en vroeger ook bij haar in de klas hebben gezeten.”
Na het zingen geven meerdere leerlingen juf Carry een knuffel. Zij heeft tijdens haar loopbaan wel voor groep 4 of groep 6 voor de klas staan, maar de kleuters genoten altijd haar voorkeur. "Ik ben echt een ‘klosser', van de Kleuter Leidster Opleiding School. Tegenwoordig is dat allemaal de Pabo. Wij zijn een uitstervend ras.” En waarom dan juist de kleuters, is een vraag die zij simpel kan beantwoorden. "Het jonge kind is heel speciaal. Het opene, het onverwachtse. Zij blijven je verrassen.”
De vraag wat zij de komende tijd gaat doen, is een lastige. Eerst nog deze week het schooljaar afronden. "De komende dagen gaan we nog opruimen. De laatste week is altijd zo'n poetsweek. Nee, het afscheid is nog niet helemaal binnen. Mogelijk komt dat als na de zomer de scholen weer beginnen. Dat ik dan denk: ‘Oh ja, het hoeft niet'. Dat loopje ga ik missen.”

Meer hierover op Gooieneembode.nl/extra