Bijna de gehele maand juni bleef het aantal nieuwe coronabesmettingen in 't Gooi en de Vechtstreek onder de twintig, maar de laatste week was er weer een behoorlijke toename.
Bijna de gehele maand juni bleef het aantal nieuwe coronabesmettingen in 't Gooi en de Vechtstreek onder de twintig, maar de laatste week was er weer een behoorlijke toename. Foto: GGD Gooi en Vechtstreek

Aantal nieuwe besmettingen neemt weer toe

HILVERSUM Het ging lange tijd de goede kant op met het aantal nieuwe coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek. De laatste week echter is er toch weer sprake van een toename. 

Vorige week dinsdag presenteerde de GGD Gooi en Vechtstreek nog mooie cijfers aan de Gooi en Eembode. Het aantal nieuwe coronabesmettingen in deze regio was, ondanks de terugkomst van besmette eindexamenleerlingen, gedaald tot slechts 67. Dat waren dan ook vooral jongeren. Vanaf 65 jaar waren er nul nieuwe besmettingen.
Maar de cijfers van deze week zijn minder prettig. Hoewel onder ouderen het aantal besmettingen nog altijd (nagenoeg) nul is en ook in Tergooi nauwelijks coronapatiënten zijn, stopt de teller van het aantal nieuwe besmettingen nu bij 169. “De cijfers lopen aardig op”, ziet ook GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg. “Het zijn vooral de jongeren tussen de 15 en 19 jaar. Zij komen terug van vakantie, gaan samen feesten of samen barbecueën. En zij zijn nog niet gevaccineerd.”

Hoewel enkele dagen terug het aantal nieuwe besmettingen op een dag boven de veertig uitkwam, blijft het sindsdien stabiel. Wat ook meespeelt, aldus de GGD, is dat veel jongeren zich laten testen om weer naar evenementen, nachtclubs en bijvoorbeeld concerten te mogen waar geen 1,5 meter afstand wordt gehouden (Testen voor Toegang). Die jongeren hoeven niet perse klachten te hebben, maar krijgen alsnog een positieve testuitslag. Vooralsnog zijn er geen signalen dat na een evenement binnen (een uitgaansgelegenheid in) ‘t Gooi mensen besmet zijn geraakt. 

Meer over het coronavirus in deze regio op Gooieneembode.nl/extra


Tentoonstelling over de NSF

HILVERSUM In Tante Jans aan de Schapenkamp is vanaf zaterdag een tentoonstelling over fabrieksverhalen van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) te zien. 

Het is deze zomer precies 100 jaar geleden dat de NSF haar deuren opende op de Jan van der Heijdenstraat. De tentoonstelling is elke zaterdag en zondag te zien, van 12:00 tot 16:00 uur. Tickets bestellen (4 euro) kan via www.dudokarchitectuurcentrum.nl.