Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
update

Meer aandacht voor meervoudige verkeersproblematiek in de Kleine Driftbuurt

Buurt / wijk

Terwijl het gezelschap wacht op de Zuiderweg, bovenop de Beatrixtunnel, totdat iedereen er is, komt er een grote vrachtwagen met buitenlands kenteken aangereden. De chauffeur rijdt zijn voertuig vanaf de Professor Kochstraat de Zuiderweg op om aan de overkant van de Kochstraat de wagen ietwat slordig te parkeren en een klein half uur de benen te strekken.

“Dat mag helemaal niet”, zegt buurtbewoner Greo Weimer, terwijl hij ernaar kijkt. Volgens de Hilversummer zetten vrachtwagenchauffeurs hier niet alleen hun voertuig neer om snel wat te eten, maar wordt deze plek regelmatig gebruikt om langer te verblijven. Dat beperkt de parkeerfaciliteit voor de bewoners behoorlijk. Binnen luttele seconden wordt dat duidelijk als een bewoner inderdaad elders op zoek moet naar een parkeerplek. 

Het is één van de vele verkeerszorgen in de Kleine Driftbuurt. Die geluiden heeft de fractie van Hart voor Hilversum opgepikt en daarom hebben raadslid Hakan Koç en commissielid Carolien Jansson een afspraak gemaakt met Weimer. Die woont op de Kochstraat en zit daarmee ongeveer op de eer..