Clubritten bij GWC de Adelaar op woensdag 21 juli.
Clubritten bij GWC de Adelaar op woensdag 21 juli. Foto: E. Daams

Vrijdag 16 juli

Costerustuin

Zonnelaan 4-Z

De Costerustuin is een historische botanische tuin. Botanisch omdat er vooral oorspronkelijke – in de natuur voorkomende – planten staan. Daarnaast zijn de planten niet naar kleur of bloeitijd gerangschikt, maar staan planten van één plantenfamilie bij elkaar. De tuin is nu en de komende maanden op zijn mooist. Dagelijks geopend.

Architectuurwandeling 

11.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over stedenbouw, één van de mooiste villaparken van Nederland en het ontstaan van monumentale maar ook spraakmakende omroep-gebouwen. Aanmelden zie www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Het Verkeershuisje van Dudok. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag open. Informatie over de tentoonstellingen, aanschaf van de tickets en de tijdsloten is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Yoga en mindfulness 

13.30 uur | Yogacentrum Ananda

Heb je parkinson of een soortgelijke ziekte? Kom dan yoga beoefenen in de wekelijkse lessen Yoga4Parkinson, Hatha yoga en mindfulness, uitgaande van ieders mogelijkheden. Gegeven door een ervaren en gediplomeerd yogadocente.

Eetcafé

17.00 uur | Meentwerf

Heerlijk werelds vegetarisch eten, vers bereid door lokale koks. Op vrijdag van 17.00 tot 20.30 uur. In de Hilversumse Meent, op terras of binnen. Wekelijks een ander menu, € 3,50 - € 15, zie meentwerf.nl. Aanmelden via smullen@meentwerf.nl. 

Zaterdag 17 juli

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven. Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportsscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of contact@eliworx.fit.

Wildplukken 

10.30 uur | Buitenplaats De Hoorneboeg

Wandel mee met Leoniek Bontje en blijf na afloop lunchen. In deze workshop leer je welke eetbare planten er in de directe omgeving groeien, hoe ze een gezonde aanvulling op je voedingspatroon kunnen zijn en hoe je er simpele medicijnen van maakt.

Workshop schilderen 

14.00 uur | Buitenplaats De Hoorneboeg

Djon Seedorf neemt je mee naar buiten, vertelt over zijn eigen zoektocht en laat je je eigen vrijheid onderzoeken. Geef het vorm op je eigen doek met verf en penselen – midden in de natuur – en vertel na afloop over wat je hebt ontdekt.

Vituskerk open 

14.00 uur | Vituskerk

Vanaf nu tot eind oktober zal de rooms-katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

Zondag 18 juli

Workshop schilderen 

11.00 uur | Buitenplaats De Hoorneboeg

Djon Seedorf neemt je mee naar buiten, vertelt over zijn eigen zoektocht en laat je je eigen vrijheid onderzoeken. Geef het vorm op je eigen doek met verf en penselen – midden in de natuur – en vertel na afloop over wat je hebt ontdekt.

Rouwcafé

14.00 uur | Begraafplaats Zuiderhof

In De Einder op Zuiderhof bent van harte welkom voor een ontmoeting met lotgenoten of om gewoon even te genieten van het uitzicht op de Hoorneboegse Heide met een kop koffie of thee. De entree is vrij. 

Roes & Ruth

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Pleintje Kunst speelt Roes: ‘We zullen wel zien waar we terechtkomen’. In 1861 reisde Alexine Tinne als eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger door de Sahara. Ze stuit op existentiële thema’s en wordt meer dan ooit geconfronteerd met haar verleden. Ondanks dat de wereld destijds nog volledig anders was, zijn de thema’s waarop ze stuit verrassend actueel. Als Roes iets maakt, weet je zeker dat de rauwe randjes opgezocht zullen worden. De muzikale voorstelling is zowel sprankelend als spraakmakend. Ze zingen over je eenzaam voelen te midden van honderd kamelen, bidden tot een God waar ze niet in geloven en vermengen het heden en verleden. Ruth Elings speelt ‘Tobben’, lachen en soms een beetje huilen. Ze werd in 1995 geboren in een klein dorpje midden in de Betuwe. Al dromend over een toekomst in de grote stad begon daar haar liefde voor muziek. Nu woont ze in die grote stad en staat ze aan het begin van een heel nieuw avontuur: haar eigen liedjesprogramma’s maken. Met voorbeelden als Annie M.G., Sonneveld en Yentl en de Boer. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com Entree: € 15,-. 

Tuinconcert aan de Javalaan 

15.00 uur | Javalaan 31

De Hilversumse cellist Ephraim Van IJzerlooij geeft een verrassend tuinconcert. Het programma verbindt J.S. Bachs 1e cellosuite in G met moderne composities. reserveren via
henkvanzonneveld@ziggo.nl of 06-26358608.

Maandag 19 juli

Outdoor zumba 

19.30 uur | SBO Annie M.G. Schmidt

Voel de summer vibes tijdens een uur lang buiten zumba met Virginia. Al swingend calorieën verbranden. Voor vragen of aanmeldingen: virginia@instructor.net of bel: 06-46318268. 

Dinsdag 20 juli

Schrijfcafé

13.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Zomerworkshop schrijfcafé bij inloopcentrum Viore, voor iedereen die leeft met kanker. Leuke schrijfopdrachten die plezier geven en meer persoonlijk inzicht. Info/aanmelden: viore.org/agenda of aanmelden@viore.org. Kosten: € 5,-.

Pilates bij ziekte en herstel

14.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Pilates bij ziekte en herstel, bij Viore voor iedereen die leeft met kanker. Begeleid door een ervaren Pilates docent. Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur. Info/ aanmelden: viore.org/agenda of aanmelden@viore.org of 035-6853532.

Woensdag 21 juli

Massage bij kanker

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke woensdag is massage bij Viore mogelijk voor kankerpatiënten door een gespecialiseerde masseur. Bij kanker kan dit fysiek en mentaal veel ontspanning geven. Info: info@viore.org of 035-6853532. Info/kosten: viore.org, programma Viore verzorgt.

De Senverbus (55+) 

12:00 uur | Bibliotheek

Via een mooie route rijden we naar het strand en met de nieuwe strandrups langs de zee richting Noordwijk. U wordt In Hilversum thuis opgehaald. Kosten € 32,- inclusief. Meer informatie en aanmelden 035-2400270 op werkdagen tussen 9.30-12.00 uur.

Clubritten

19.00 uur | Clubhuis GWC de Adelaar

Heb je ook tijdens de lockdown het wielrennen ontdekt? Lekker op de fiets naar buiten in je eigen omgeving. Maar ben je het alleen fietsen een beetje zat. Kom op woensdagavond bij de toerafdeling van GWC de Adelaar fietsen.

Zomeravond concerten 

19:30 uur | Heilig Hartkerk

Unieke reeks zomeravondconcerten verzorgd door afgestudeerde musici van het Utrechts Conservatorium onder leiding van Hester Westra. Met Barok van Telemann en Ierse muziek. 

Vrijdag 23 juli

Workshop Acryl gieten 

10.00 uur | Workshop atelier
'The Artist in You'

Acryl gieten is een super leuke workshop waarbij je de verf magische vormen laat creëren.
Stap voor stap leer je hoe ook jij van die mooie kleurrijken werkstukken kunt maken.
Een populaire workshop die de kunstenaar in jezelf naar voren brengt.



Wildplukken met Leoniek Bontje op zaterdag 17 juli.