Kansen van mediaplein scherp gekregen

HILVERSUM "Het staat niet ter discussie dat we nog aardig wat te doen hebben", aldus wethouder Gerard Kuipers op de vraag of het mediaplein daadwerkelijk een reële optie is. De D66-bestuurder is daar heel optimistisch over, ook al staan er de nodige onzekerheden, mitsen en maren in de haalbaarheidsstudie.

"Het is een mooie integrale ontwikkeling van een gebied, waar de stad echt van gaat opknappen", zegt hij. Dat er nog veel werk te verzetten is om deze ambitie te verwezenlijken, is voor hem glashelder. In de al genoemde haalbaarheidsstudie komen de nodige zorgen en aandachtspunten aan het licht. Geen enkele reden om niet door te pakken, meent de portefeuillehouder Media, Economie en Cultuur. In de studie zijn de zaken juist goed blootgelegd die kansrijk zijn en die om nadere aandacht vragen. "We hebben de zaken juist helder gekregen."

2 Haalbaar met nodige mitsen


Onbegrip over sloop Silverpoint

HILVERSUM De voorgenomen sloop van Silverpoint om daar een acht verdiepingen tellend hoog appartementencomplex neer te zetten, roept vragen op in de Hilversumse politiek. 

Eigenaar Royal Properties kwam enige tijd terug met het plan voor 145 huurappartementen op deze plek, compleet met entree naar de Q-Park. In een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders (B&W) stellen PvdA en Democraten Hilversum de twee oppositiepartijen nu echter dat het geplande gebouw op aan de Schapenkamp qua bouwhoogte en volume op gespannen voet staat met het vigerende bestemmingsplan én met het beeldkwaliteitsplan voor het nieuwe stationsgebied. 

5 Beeldbepalend'