Een sfeerplaatje.
Een sfeerplaatje. Foto: gemeente Hilversum

Mediaplein is haalbaar, maar daar zitten nodige mitsen aan

Vervolg van de voorpagina

Wie de haalbaarheidsstudie bestudeert, leest dat een mediaplein op de Kerkbrink inderdaad haalbaar is. Daar kleeft wel een duidelijke mits aan. Want er moet op meerdere fronten nog wel aan de voorwaarden worden voldaan: van de juiste programmering tot aan externe financiering en van de herinrichting van het plein tot aan de nieuwe organisatievorm van Beeld en Geluid, Bibliotheek Hilversum en Museum Hilversum. De drie instanties vormen nu samen Stichting Mediaplein.
Een van de belangrijke onderdelen van het plan is de verhuizing van de bibliotheek van de 's-Gravelandseweg 55 naar de Gooische Brink. Daar kan de maatschappelijke organisatie verder groeien en werken aan een bredere en maatschappelijke invulling van de veranderde rol van de bibliotheek. De wens om daar naartoe te gaan, is er ook bij de bibliotheek. Maar, zo blijkt uit de studie bijvoorbeeld, dat er nog wel wat moet gebeuren voor de bieb het gedeelte tussen Bakkerij Bart en Vers Saladebar kan gaan innemen. Zo heeft Basic Fit nog een langlopend contract en is onduidelijk of nieuwe huurders/kopers moeten gaan opdraaien voor de renovatie van het dak van de passage.
Externe financiering is nodig om de Hilversumse ambitie waar te kunnen maken. Daarover is nu geen zekerheid, wel is het zo dat er 500 fondsen zijn die zijn aan te schrijven voor extra euro's.  

Lees op Extra alles over de studie en de kansen en de onzekerheden