'Maatregel echt noodzakelijk'

Vervolg van de voorpagina

De beslissing om vanuit Hilversum RTL Boulevard uit te zenden, komt van RTL zelf. Dat benadrukte waarnemend burgemeester Charlie Aptroot dinsdagavond tijdens de speciaal ingelaste gemeenteraadsvergadering. De burgervader erkent dat de maatregel om het Media Park daardoor aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied een zware is maar 'echt noodzakelijk'.

Aptroot, die dinsdag sprak met de mensen van het televisieprogramma en een aantal beveiligingsmedewerkers, gaf aan dat Hilversum zeker geen toestemming heeft moeten geven aan RTL om vanuit Hilversum uit te mogen zenden. Er komt een verzoek van de zender en het is dan aan de gemeente om dit te faciliteren. Hij maakte daarbij de vergelijking met het recht om te kunnen demonstreren. Want net als het recht voor een open demonstratie geldt er de vrijheid om open je beroep uit te oefenen, stelde Aptroot. Het is hooguit aan de driehoek (gemeente, politie en openbaar ministerie) om te zien of dit qua veiligheid ook echt te faciliteren is.


Tweede man opgepakt voor fatale brand

HILVERSUM De politie heeft dinsdagmorgen opnieuw iemand opgepakt voor de fatale brand van eind mei in een woning aan de Lutherhof in Hilversum. Het gaat om een 19-jarige man uit Hilversum. 

Hij wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan de fatale brandstichting, waarbij de twee bewoners Marco Witkamp (49) en Vanessa Vos (48) om het leven kwamen. De aangehouden verdachte zit momenteel in alle beperkingen. Een 17-jarige jongen uit Hilversum was al op dinsdag 6 juli aangehouden en zit nog steeds vast. De politie meldt nog op zoek te zijn naar een derde verdachte
De fatale brand vond plaats in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei. Al snel na de brand was duidelijk dat er sprake was van brandstichting. Vervolgens werd duidelijk dat het stel al voor de brand meerdere malen was geïntimideerd, waaronder het bekogelen van de woning met eieren en stenen. Ook is er in het verleden eerder al een dode rat voor hun voordeur gelegd.
De politie doet verder geen uitspraken over deze zaak. Onduidelijk blijft daarom of er een verband is tussen de pesterijen en de brand.