'Beeldbepalend en karaktervol'

Vervolg van de voorpagina

"Het geplande gebouw lijkt niet te passen in de ambitie van een levendig, dynamisch en zo groen mogelijk stationsgebied, als karaktervolle, herkenbare entree tot mediastad Hilversum." Dat stellen PvdA en Democraten Hilversum in een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de nieuwbouwplannen op de Schapenkamp, tegenover station Hilversum. Het huidige Silverpoint zien beide oppositiepartijen daarentegen ‘als een beeldbepalend en karaktervol gebouw, dat door zijn structuur, verhoudingen, sterk gelede gevelwand, ronding en smal hoogteaccent een sterk Hilversums karakter heeft’. 

Voor een alternatief hebben de twee partijen contact gehad met hoofdarchitect Joris Deur van bureau ZZDP (erfgenaam van architect Peter de Clecq Zubli). Die meent dat het huidige complex kan worden ‘vergroend’ en verduurzaamd, met een meer open karakter (andere ramen en gevelbekleding). “Het huidige, tijdelijke gebruik verraadt al veel van de mogelijkheden om het meer en gevarieerdere functies dan alleen die van kantoor te geven”, aldus PvdA-commissielid Joop Lahaise namens beide partijen. Voorbeeld van deze mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een debatcentrum, aan media en overige creatieve bedrijvigheid, wellicht een grand café en wonen. 

Meer hierover op Gooieneembode.nl/extra


Hondenbeleid GNR van start

HILVERSUM Hondenbezitters opgelet: het al veelbesproken nieuwe hondenbeleid van het Goois Natuurreservaat (GNR) gaat donderdag in. Dat betekent dat nog maar maximaal drie honden per begeleider de Gooise natuur in mogen. 

In bijna alle natuurgebieden van het GNR zijn honden welkom, maar wel op het pad en niet in grote groepen. Dat is belangrijk voor bescherming van de vogels en wild maar ook voor de andere bezoekers in onze natuurgebieden. "Het Goois Natuurreservaat is natuurbeschermer én gastheer, maar de balans was zoek", verklaart GNR-directeur Karin Kos het besluit. 

Zaterdag een uitgebreid interview met Kos op www.gooieembode.nl/extra