PvdA-commissielid Joop Lahaise stelde vragen aan het college over de leefomstandigheden van arbeidsmigranten in Hilversum.
PvdA-commissielid Joop Lahaise stelde vragen aan het college over de leefomstandigheden van arbeidsmigranten in Hilversum. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversum gaat projectmatig handhavend optreden tegen illegale meervoudige bewoning

Buurt / wijk

Hoeveel arbeidsmigranten er in Hilversum wonen, is niet duidelijk. Mede daardoor is het onmogelijk om de huisvesting van deze groep aan te pakken. Wel houdt de gemeente zich bezig met met het handhaving op meervoudige bewoning. Daar gaat Hilversum zich zelfs meer op richten. 

Dat is een deel van de reactie van het college van burgemeester en wethouders (B&W) op artikel 41-vragen van de fractie van de PvdA. Naar aanleiding van onder meer de fatale brand in Den Haag waarbij meerdere arbeidsmigranten om het leven kwamen, zijn de sociaaldemocraten in de pen geklommen. Daar komt bij dat na eigen waarneming er zorgen zijn over de situatie in Hilversum. Ook hier zien de leden van de oppositiepartij vooral Oost-Europese mannen met wel acht of tien aan het einde van de werkdag hetzelfde huis instappen. 

Hoe zit het met de leefomstandigheden van de arbeidsmigranten in Hilversum? Is er voor hen deugdelijke huisvesting en heeft de gemeente eigenlijk in beeld om hoeveel mensen het gaat? Vragen van commissieli..