Tas boordevol verhalen uit Hilversum

HILVERSUM Een zomer lang wegduiken in een lekker magazine vol verhalen uit eigen dorp. Dat kan met onze speciale Extra-tas. 

Onze redactie schrijft elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online, die u als lid allemaal kunt lezen. Dagelijks ontvangt u een nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws uit de gemeente en maandelijks valt het glossy magazine bij u in de bus.
Deze zomer is er een speciale aanbieding waarbij u bij het afsluiten van een Extra jaarlidmaatschap de laatste vier verschenen magazines cadeau krijgt in onze mooie Extra-tas. De zomeraanbieding geldt in juli en augustus, zolang de voorraad strekt. Dus wacht niet te lang, want op is op.

Inschrijven kan op onze website of met het inschrijfformulier in deze krant.


Nog altijd veel besmettingen

HILVERSUM Stabiel hoog. Zo omschrijft woordvoerder Irma Lameris van de GGD Gooi en Vechtstreek de huidige stand van zaken in deze regio als het gaat om het aantal nieuwe coronabesmettingen.

Afgelopen week ontvingen precies 1.000 inwoners, met name jongeren van rond de 20 jaar, van deze regio een positieve testuitslag. Dat zijn er minder dan de 1.134 van vorige week toen het aantal juist zo explosief, met 900 besmettingen meer, was toegenomen. Conclusie, aldus Lameris, is dat het aantal positief geteste inwoners nog steeds erg hoog is, ‘maar we lijken de piek achter ons te laten'.
Het iets lagere aantal nieuwe coronabesmettingen van nu ten opzichte van vorige week lijkt vooral te danken aan afgelopen zondag. Toen kwamen er ‘slechts' zo'n 100 nieuwe coronabesmettingen bij. Voor de overige dagen echter waren het er steeds meer dan 150. In een enkel geval zelfs, voor afgelopen weekend, waren er meer dan 200 besmettingen op een dag.
De grote vraag is nu hoe lang deze cijfers zo hoog blijven en vooral wat er in het ziekenhuis gebeurt, vervolgt Lameris. Zij hoopt en verwacht dat de ziekenhuizen het minder druk zullen krijgen dan vorig jaar vlak na de zomer, ook doordat veel mensen nu zijn gevaccineerd. Wel zijn er inmiddels weer enkele coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen.