'Veiligheidsrisicogebied' stuk groter

HILVERSUM Niet alleen het Media Park geldt als zogenoemd veiligheidsrisicogebied. Ook een groot deel van Hilversum-Noord en enkele straten uit de wijk Trompenberg vallen daar de komende weken onder.

Dat blijkt uit een brief van waarnemend burgemeester Charlie Aptroot aan de gemeenteraad. Aanleiding voor het besluit om het Media Park aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied, waardoor de politie extra instrumenten krijgt en preventief kan optreden, is de komst van RTL Boulevard van Amsterdam naar Hilversum.
In de brief van nu schrijft Aptroot dat de maatregel voorlopig van kracht is tot en met 15 augustus 2021. En behalve het Media Park vallen ook ook delen van Hilversum-Noord en villagebied Trompenberg-Noord vallen hieronder. Nu is duidelijk welk deel. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de Nieuwe Meentweg, het afvalscheidingsstation van de GAD Gooi en Vechtstreek en de Nieuwe Crailoseweg. Vervolgens gaat de grenslijn door richting Erfgooiersstraat, De Kupstraat, Laan 1940-1945 en Snelliuslaan. Vervolgens 'steekt' de grenslijn de Johannes Geradtsweg over en gaat door via de 's-Gravesandelaan, Borneolaan, Middenweg en Heuvellaan. De lijn gaat weer terug via de Jacobus Pennweg, Trompenbergerweg en Bussumergrintweg. Volgens de gemeente lopen de bewoners van deze straten geen gevaar.

Meer hierover op Gooieneembode.nl/extra