Coach Marshall Milroy en zijn assistent Job Volkers: "Het is een groot vraagteken hoe onze tegenstanders uit de coronacrisis komen."
Coach Marshall Milroy en zijn assistent Job Volkers: "Het is een groot vraagteken hoe onze tegenstanders uit de coronacrisis komen." Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Organisatorisch hebben we de zaken rond het eerste en tweede team goed op orde’

Sport

Bij de rugbyclub Hilversum is het niet anders dan bij alle andere teamsporten in de regio. De rugbyers kijken reikhalzend uit naar het begin van de nieuwe competitie. Vorig jaar oktober speelden zij hun laatste wedstrijd; de competitie werd door de corona-uitbraak afgebroken. 

Naar verwachting kan de ovale bal, mits het oplaaiende corona weer geen spelbreker wordt, medio oktober weer in competitieverband ter hand worden genomen. Tijdens deze avond dat de Gooi en Eembode te gast is, traint een groep rugbyers traint op het kunstgrasveld bij de buren; de voetbalvereniging Altius. De grasvelden van de club zijn in onderhoud bij de gemeente Hilversum en mogen niet worden bespeeld. “Daarom zijn we blij dat we hun kunstgrasveld mogen gebruiken op de dagen dat zij niet trainen”, zegt Hilversum-voorzitter Wieger Schotanus.

Met coach Marshall Milroy kijken wij vervolgens vooruit en blikken terug op de afgelopen periode. “Het was ‘crazy time’”, opent de Nieuw Zeelander. “We mochten al vanaf 10 maart aangepast tr..