Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Themadagen bij Modelbouw Vereniging Hilversum in Wijkcentrum De Geus

Cultureel

HILVERSUM - Liefhebbers van de modelbouw komen in augustus mogelijk aan hun trekken tijdens enkele thema zondagen bij de Modelbouw Vereniging Hilversum (MVH) in Wijkcentrum De Geus. 

Al sinds 1972 is op de zolder van het gebouw aan de Geuzenweg in Hilversum de vereniging, die al sinds 1961 bestaat, gehuisvest. Bij deze vereniging draait het niet alleen om treintjes, hoewel dit een belangrijke afdeling is; ook botenbouwers en zelfs vliegtuigbouwers vinden hier hun plezier.

De vereniging telt momenteel veertig leden die samen werken aan allerlei projecten. Zo bouwde de MVH een grote modeltreinbaan van station Hilversum en omgeving anno 1935 waar nog steeds weer nieuwe werkzaamheden worden uitgevoerd. En er is een treinbaan in een berglandschap die volledig is gedigitaliseerd. De botenbouwers bouwden een model van de bekende raderboot Mississippi en een prachtige Chinese jonk.

Voor mensen die meer willen weten en eventueel lid willen worden, zijn er de thema zondagen. Het is de bedoeling om dan aandacht te besteden aan banenbouw, elektronica om treinen, wissels, beveiliging, verlichting, aan scenery (aankleding van de banen) scheepsbouw inclusief radiografische besturing, en eventueel een onderwerp naar wens.

Voor de thema zondagen kunnen belangstellenden vooraf contact opnemen via 06-88808368. De Modelbouwvereniging is verder open op maandag van 19.30 tot 21.30 uur en woensdag van 9.30 tot 16.00 uur. Lid worden kost 55 euro per jaar. Voor meer informatie, zie www.modelbouwvereniginghilversum.nl.